Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun sözleri paylaşım rekorları kırıyor

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun sözleri paylaşım rekorları kırıyor
AKP'li eski vekil Recep Kocabıyık'ın eşi olan Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın vatandaşı azarlamasının ardından, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun geçmişte söylediği sözler sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için "Son 1000 yılın en büyük Türk büyüklerindendir" diyen ve Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret eden AKP'li eski milletvekili Recep Kocabıyık'ın eşi olan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, korona virüs teftişi için kent merkezinde incelemelerde bulunmuştu.

Daha önce bir lisede felsefe dersi öğretmenliği yapan ve daha sonra vali olan Funda Kocabıyık'ın vatandaşı azarladığı görüntüler büyük tepki toplamıştı.

Maskesiz, eldivensiz bir şekilde korona virüs teftişine çıkan Kocabıyık, vatandaşlara bağırarak "Sosyal mesafeyi ayarlayın! Düzelt! Herkes, hadi!" ifadelerini kullanmıştı.

EFSANE VALİ'NİN SÖZLERİ TEKRAR GÜNDEMDE

Funda Kocabıyık'ın vatandaşa karşı tavrının ardından Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli'de valilik görevi yapan ve görev yaptığı şehirlerde vatandaşların büyük sevgisini kazanan merhum Recep Yazıcıoğlu'nun yıllar önce söylediği sözler tekrar gündeme geldi.

Görev yaptığı dönemlerde halkla olan yakınlığıyla bilinen Yazıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında şu ifadeleri kullanmıştı:

'BİZİM TEK MUHATABIMIZ VATANDAŞLARDIR, ONLARA HİZMET ETMEK ZORUNDAYIZ'

"Bir grup size öncü olduysa siz ona karşı sorumlu hissediyordunuz. Halbuki bizim muhatabımız vatandaşlarımızdır. Bu devletçi anlayışta 'ben devletin memuruyum' diye kasılmak ayrı bir hastalıktır bizim kamuda. Peki vatandaş nedir, vatandaş kimin memurudur? Halbuki biz vatandaşa hizmet sunmak zorundayız. En ufak bir memur bile siyasi tercihlerin konusu olmaya başladı."

İlgili Haberler