Doların ne zaman patlayacağını Meriç Köyatası açıkladı | Bu yazıyı okumadan yatırım yapmayın | Bir kere de yanıl be Meriç abi

Doların ne zaman patlayacağını Meriç Köyatası açıkladı | Bu yazıyı okumadan yatırım yapmayın | Bir kere de yanıl be Meriç abi
Vatandaşlar art arda gelen zamlar sebebiyle isyan etmeye devam ediyor. Ekonomistlerin yüzde 175,5 olarak hesapladığı haziran ayı enflasyonunu TÜİK yüzde 78,62 olarak açıkladı. Ünlü ekonomist Meriç Köyatası'ndan flaş açıklama geldi: "Türkiye maalesef enflasyon- devalüasyon sarmalına girdi"

Dolar ne zaman patlayacak | Meriç Köyatası açıkladı

Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, açıklanan enflasyon rakamlarından sonra, döviz piyasasında ve dolarda hareketlenmeler beklediğini açıkladı.

TUİK’in yıllık yüzde 78’lik enflasyonuna inanmadığını belirten Köyatası, kişisel Youtube Kanalında, devletin enflasyonu indirmek istemediğini ve Türkiye’de enflasyonun neden düşmeyeceğini madde madde anlatı.

Köyatası, kişisel YouTube kanalında yaptığı açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

"Türkiye maalesef enflasyon- devalüasyon sarmalına girdi" 

"Türkiye maalesef enflasyon- devalüasyon sarmalına girdi ve uzun süre bu sarmaldan kurtulamayacak gibi duruyor. 

İç ve dış piyasalar ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. Güvenin olmadığı yerde kurlarda da, enflasyonda da istikrar sağlayamazsınız. Merkez Bankası bağımsız değil. Devlet Planlama Teşkilatı yok. Devletin piyasayı düzenleyeceği kurumlar kalmadığı gibi, işin kötüsü piyasa da yok. Piyasaya polisiye baskılar var. Bu tür ekonomilerde enflasyonu da karaborsayı da önleyemezsiniz.

"Yandaşı zengin etme politikaları ile bütçe açıkları şişiyor"

Devlette ısraf had safhada. Ayrıca yandaş zengin etme politikaları ile bütçe açıkları şişiyor. Devletin iç ve dış borcu şişiyor. 
Dolardaki her bir liralık artış, 375 milyar liralık özel sektör zammı, 242 milyar liralık dolaylı vergi ya da karşılıksız para olarak geri dönüyor.

Devlet doğrudan vergi toplamak yerine, enflasyon yoluyla vergi topluyor ve bundan vazgeçmek istemiyor.
Tarımsal girdi fiyatları gıda ürünleri fiyatlarını artırıyor. Ve daha bir çok neden enflasyonu körüklüyor."

İlgili Haberler