Meriç Köyatası, Tansu Çiller'in siyaset sahnesinde nasıl parladığını açıkladı!

Meriç Köyatası, Tansu Çiller'in siyaset sahnesinde nasıl parladığını açıkladı!
Meriç Köyatası, Mahşerin Dört Atlısı programında, Tansu Çiller'in siyaset sahnesinde yıldızının nasıl parladığını açıkladı. Bir gazete sayfası hazırlanırken fotoğraf bulma arayışı ile başlayan siyasi olaylar silsilesi programda kahkahaların patlamasına neden oldu

Türkiye Cumhuriyeti''nin tek kadın başbakanı ve Doğru Yol Partisi''nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller''in siyaset sahnesinde yıldızının parladığını Meriç Köyatası anlattı.

Memduh Bayraktaroğlu, Selçuk Geçer, Çetin Ünsalan ile birlikte katıldığı Mahşerin Dört Atlısı programında konuşan Meriç Köyatası, bir gazete sayfası hazırlarken güzel fotoğraf bulma telaşı ile başlayan siyasi olaylar silsilesinin ilk anlarını anlattı. Bu silsile neticesinde belki de Türkiye Cumhuriyeti''nin siyaset sahnesinde Tansu Çiller''in yıldızının parladı.

Meriç Köyatası o anları şöyle anlattı:

"1988-90’lı yıllar… hürriyet Gazetesinin ekonomi sayfasını yapıyorum.  Sayfada görsel olarak grafik kullanıyorum ama fotoğraf bulmak çok zor. O yıllarda da bütün erkekler, ünlü profesörler, hemen hepsi bıyıklı. Bıyıklı fotoğrafı sayfaya büyük koyunca çok kötü duruyor. Sayfada iyi fotoğraf olmayınca da Babıali’nin en iyi ama aynı zamanda da en sert genel yayın müdürlerinden rahmetli Çetin Emeç, sinirleniyor. İyi fotoğraf veren tek ekonomi ile ilgili kişi, zamanın sarışın genç ve güzel profesörü Tansu Çiller. Hürriyet’te Tansu Çiller fotoğrafları boy boy çıkınca, diğer gazeteler de Tansu Çiller’in fotoğraflı ekonomi demeçlerini yayınlıyor. TÜSİAD, Tansu Çiller’e meşhur Dış borçlar raporu yazdırıyor. Özal küplere biniyor. Tansu Çiller’in yıldızı iyice parlıyor. Süleyman Demirel kamuoyu baskısına dayanamıyor ve Tansu Çiller’e Doğru yol Partisi’ne davet ediyor…"

İlgili Haberler