Merkel: Türkiye ile özel ilişkilerimiz var ve öyle de kalacak

Merkel: Türkiye ile özel ilişkilerimiz var ve öyle de kalacak
Almanya Başbakanı Angela Merkel: “Türkiye ile çok özel bağlarımız var ve öyle de kalacak” dedi. Merkel, Türkiye ile ‘gergin ilişkiler değil, iyi ilişkiler’ istediğini vurguladı.

Alman parlamentosunda kabul edilen 'Ermeni tasarısı', darbe girişimi sonrasıTürkiye’deki gelişmeler ve son olarak Türkiye’nin "İslamcı terör örgütlerini desteklediğine" ilişkin rapor, Ankara ile Berlin arasında ilişkileri gerdi. AlmanyaBaşbakanı Merkel, Türkiye’yle gerilen ikili ilişkileri düzelteceği mesajı verdi. 

30’u aşkın gazetenin oluşturduğu Redaktionsnetzwerk’e (Yazıişleri Ağı) konuşan Başbakan Merkel, Türkiye’yi övdü. Türkiye ile “gergin ilişkiler yerine iyi ilişkiler istediğini” vurgulayan Merkel, şöyle dedi:

“Türkiye ile özel ilişkilerimiz var ve öyle de kalacak. Türkiye-Almanya ilişkilerini özel kılan, 3 milyonu aşkın Türkiye kökenli insanın Almanya’da yaşıyor olmasıdır. Türkiye için de geçerli olan, gergin ilişkiler değil, iyi ilişkileri tercih etmek. CumhurbaşkanıErdoğan’la görüşmeleri bu ruhla yürütüyorum.”

TÜRKİYE ÖNEMLİ

Türkiye’nin NATO üyesi olarak çok önemli bir müttefik olduğunu belirten Merkel, bazı çatışmalara çözüm bulunmasında da Türkiye’nin önemini vurguladı ve şöyle dedi:

“Burada her şeyden önce Suriye’de yaşanan dramı düşünüyorum. Türkiye 3 milyon civarında Suriyeli mülteci aldı. Bu çok büyük bir icraat. Türkiye, Suriye’deki insani felaketin çözümü için en büyük katkıyı sunan ülke.”