Merkel'den 'Ermeni soykırımı tasarısı' oylaması öncesi flaş karar

Merkel'den 'Ermeni soykırımı tasarısı'  oylaması öncesi flaş karar
Almanya Parlamentosu'nda yarın "Ermeni soykırımı" tasarısı oylamasına Merkel'in katılmayacağı öğrenildi.

Tagesspiegel gazetesi, Almanya Başbakanı Angele Merkel’in yarın aynı saatlerde Berlin’de düzenlenecek olan dijital eğitim konferansına katılacağı için oylamada yer almayacağını yazdı.

Merkel’in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ve Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier de önceden planlanmış etkinliklere katılacakları için oylama sırasında parlamentoda bulunamayacak.

Hükümet kanadından oylamaya katılacaklar ise Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Federal Sağlık Bakanı Hermann Gröhe ve Federal Çevre Bakanı Barbara Hendricks olacak.

Yeşiller Merkel’in oylamaya katılmasını istedi

Alman Yeşiller Partisi, Başbakan Angela Merkel’den 1915’te yaşananları soykırım olarak niteleyen karar tasarısının oylanacağı perşembe günkü meclis genel kuruluna katılmasını istedi.

Yeşiller Milletvekili Britta Haßelmann, Bild gazetesine verdiği demeçte, “Başbakan’ın mevcudiyetiyle bu zor ve önemli tartışmanın ehemmiyetini vurgulamasını arzulardım” dedi.

SARKİSYAN'DAN KÜSTAH ÇAĞRI

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, yarın Almanya Parlamentosu'nda oylanacak olan ve 1915 Olayları'nı “soykırım” diye niteleyen tasarıyla ilgili Alman vekillere çağrıda bulundu.

Sarkisyan, Alman vekillerden "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara-Berlin ilişkilerinin zarar göreceği uyarılarına boyun eğmemelerini ve 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak tanıyan yasayı kabul etmelerini" istedi.