Merkel'den şok açıklama: İncirlik'e alternatifleri değerlendiriyoruz

Merkel'den şok açıklama:  İncirlik'e alternatifleri değerlendiriyoruz
Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek isteyen Alman vekillere izin vermedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel bunun üzerine, "İncirlik Üssü'ne alternatifleri değerlendirmeliyiz. Ürdün bir olasılık" açıklamasında bulundu.

Türkiye, Almanya Federal Meclisi’ne bağlı Savunma Komisyonu üyesi vekillerin İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaret etme talebini geri çevirdi.

Federal Meclis Savunma Komsiyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve komisyon üyelerinden oluşan bir heyet, IŞİD'e karşı mücadeledeki mevcut duruma ilişkin bilgi almak ve Alman askerlerinin çalışma koşullarıyla ilgili gözlemlerde bulunmak üzere İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek için bir süre önce Türk hükümetinden izin talebinde bulunmuştu.

Ziyaretin 16 Mayıs Salı günü gerçekleşmesi planlanıyordu. Ancak Ankara bu talebi geri çevirdi. Türk hükümetinin bu kararı çarşamba günü Alman mercilere tebliğ ettiği bildirildi.

Alman yetkililerden konuyla ilgili yapılan açıklamada “kararın kabul edilemez olduğu” ifade edildi. İncirlik'teki askerlerin alternatif bir lokasyona kaydırılma seçeneğinin değerlendirileceği belirtilirken, Ürdün alternatifinin masada olduğu konuşuluyordu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ürdün’ün alternatif olduğunu az önce yaptığı açıklamayla bizzat duyurdu.

İncirlik Üssü'nde ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD'le mücadele koalisyonuna Tornado tipi keşif uçaklarıyla destek sağlamak amacıyla yaklaşık 260 Alman askeri görev yapıyor.

İlgili Haberler