Merkez Bankası eski Başkanı İYİ Partili Durmuş Yılmaz açıkladı: “IMF bizden borç para istemedi, bu yalan

Merkez Bankası eski Başkanı İYİ Partili Durmuş Yılmaz açıkladı: “IMF bizden borç para istemedi, bu yalan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “IMF bizden 5 milyar dolar istedi” sözüne İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’dan tepki geldi. Yılmaz, Erdoğan’ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Kısacası IMF bizden borç istemedi. İhtiyati bir fona taahhütte bulunuldu. Taahhüt gerçekleşmedi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlarla yaptığı toplantı sonrası IMF'nin Türkiye'den 5 milyar dolar borç istediği yönündeki açıklamasını bir kez daha tekrar edince, eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, "yalan" dedi.

Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımdan şu ifadeleri kullandı:

Şu IMF’ye $5 mia borç verme konusu. En ağır kelimeyi kullanmak için çok zorladım, bulabildiğim kelime YALAN. Konu çok teknik. Kısacası IMF bizden borç istemedi. İhtiyati bir fona TAAHHÜTTE bulunuldu. Taahhüt gerçekleşmedi. İspatı: MB bilançosunda böyle bir bir borç kaydı yok.

borc-kaydi.jpg

"IMF BİZDEN 5 MİLYAR DOLAR İSTEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. Biz o kapıları kapadık. IMF bizden 5 milyar dolar istedi. O zamanki bakan 'bu borcu verelim mi' dedi. 'Verelim' dedim. Bugün borcu alan yarın talimat alır" demişti.