Merkez Bankası piyasaya 250-300 milyar TL pompaladı: Berat Albayrak kimlerle toplantı yaptı?

Merkez Bankası piyasaya 250-300 milyar TL pompaladı: Berat Albayrak kimlerle toplantı yaptı?
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Şu ana kadar 250-300 milyar TL civarında para piyasaya pompaladılar." dedi. Bekaroğlu, Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın Londra merkezli finansörlerle görüştüğünün ve bu toplantıdan sonuç alınamayınca doların yükselişe geçtiğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, doların 7,25 TL’ye kadar yükselmesinin nedeninin Merkez Bankası’nın piyasaya para pompalaması sonucu olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Londra merkezli uluslararası finansörlerle bir telekonferans gerçekleştirdiği ifade eden Berakaroğlu bu toplantıdan istenilen sonuç alınamayınca doların tarihi rekor kırdığını savundu.

"PİYASAYA 250-300 MİLYAR TL POMPALADILAR"

CHP’li Bekaroğlu şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 250-300 milyar TL civarında para piyasaya pompaladılar. Bu para yoktu Türkiye’de. Tamamen Merkez Bankası bastı. Para bastım demiyor. Değişik cambazlıklarla yapıyor. Aynen swap cambazlığı gibi.

Bakan toplantı yaptı, Londra faizcileri, bunları topladı, ikna etmeye çalıştı. İkna etmeye çalıştı onları. Londra toplantısından sonra oldu bu son 7.25’e fırlayan dalga, Londra toplantısının fiyaskoyla sonuçlanmasıydı."

BERAT ALBAYRAK KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, Albayrak’ın görüştüğü finansörleri ‘tefeci’ olarak nitelendiren Mehmet Bekaroğlu, "Bunlar tefeci benim nezdimde. İsimleri uluslararası finansörler ama tefeci. Bunlarla toplantı yaptı, ikna etmeye çalıştı, edemedi." İfadelerini kullandı.

İktidarın sonunda IMF’ye gitmek zorunda kalacağını dile getiren İstanbul Milletvekili, "Sonunda IMF’ye gidecekler. Çünkü IMF’nin vereceği para şu anda en ucuz para. IMF’den 50 ila 100 milyar dolar arasında para isteyecek. Tabii buna karşılık IMF’nin dünya kadar sosyal, ekonomik, siyasal talepleri olacak." dedi.

İlgili Haberler