Merkez Bankası'ndaki görevden almanın nedeni Babacan mı?

Merkez Bankası'ndaki görevden almanın nedeni Babacan mı?
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmadan önce Ali Babacan ile görüştüğü, söz konusu görüşmenin ortaya çıkmasının ardından Çetinkaya’nın görevden alındığı iddia edildi.

Merkez Bankası Genel Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasına ilişkin bir yazı kaleme alan gazeteci Murat Yetkin, görevden almanın yeni parti ile alakalı olduğunu iddia etti.

Yetkin, Murat Çetinkaya’nın yeni parti ile adı sık sık gündeme gelen Ali Babacan ile görüştüğünü belirterek görevden almanın bu görüşmenin ardından geldiğini belirtti.

Murat Yetkin’in “Erdoğan’ın Babacan’a “ümmet” kozu, Ankara’nın karar süreçlerindeki hasarı gösteriyor” başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Ankara siyaset kulisinde konuşulan senaryolar arasında Erdoğan’ın Babacan ile konuşması sırasında ondan aldığı bazı bilgilerden yola çıkarak Çetinkaya’nın acaba Babacan ile görüşüp ona bilgi mi verdiği kuşkusu da var. “MB Başkanının kendine has birçok tasarrufu” ifadesinin altında böyle bir temas ihtimalinin de bulunduğu kuşkusu dile getiriliyor.
Özetle, zaten Erdoğan tarafından o göreve getirilen MB Başkanının, görev süresinin bitmesine on ay kala görevden alınarak Türkiye’nin kredi itibarını biraz daha zedelemesi için “faiz indirmedi” gerekçesi, tek başına inandırıcı bulunmuyor siyaset ve ekonomi çevrelerinde.
Dolayısıyla Çetinkaya’nın görevden alınma kararının da tepkisel ve duygusal olarak değerlendirildiği görülüyor.”

İlgili Haberler