Merkez müdahalesine rağmen dolar gece gece yine ateşlendi

Merkez müdahalesine rağmen dolar gece gece yine ateşlendi
Dolar ve Euro kuru inişli-çıkışlı grafiğine devam ediyor. Son olarak akşam saatlerinde dolar 7,56 seviyesini Euro ise 9 lirayı zorladı.

Son günlerde dolar ve Euro kurundaki dalgalanma bugün de devam etti. Türkiye’de milyonlarca vatandaş kurlardaki yükselişi yakından takip ederken kurdaki gece hareketliliğiyle beraber yeni bir gelişme yaşandı.

Dün akşam Fed Başkanı Jerome Powell''ın Wall Street Journal (WSJ) webinarında yaptığı açıklamalar akşam saatlerinde doların hızla yükselmesine yol açtı. Dün yurtiçi piyasa kapanışında 7.40-7.42 aralığında seyreden dolar/TL açıklamanın ardında 7.58 ile Aralık ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Dolar, yükselişini bu akşam saatlerinde de sürdürdü. Merkez müdahalesine rağmen akşam saatlerinde dolar kuru ilk olarak 7,55 sonrasında ise 7,56''yı zorladı. Euro ise 9 lira bandında seyretti.

 

GÜN İÇERİSİNDE DE DALGALANDI

Son üç ayın en yüksek seviyesini zorlayan dolar kuru bugün gün içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal''ın blog sayfasında yaptığı açıklama sonrasında 7.50''nin altına geriledi. Ancak daha sonra yeniden yeniden 7.55 seviyesinin üstünü gördü.

İlgili Haberler