Merkez Sağ doğacak, AKP ise yok olacak

Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, yeni kurulan partisinin siyasi hedeflerini "AKP''nin oylarının en az yüzde 25''i bizim oylarımızdır" diye açıkladı. Serdaroğlu, "Erdoğan bunu neden yaptı? Çünkü merkez sağ ayağa kalkarsa kendisi yok olacaktı. Doğru Parti ile Merkez Sağ doğacak yok olan ise AKP olacak" dedi.

Serdaroğlu, ziyaretime gelince söyleşi fırsatı doğdu:

-Partinin finansmanını nasıl sağlıyorsunuz?

Serdaroğlu: "Doğru Parti, klasik partiler gibi değil. Doğru Parti hiçbir siyasi hareketin veya siyasi partinin alternatifi değildir. Türkiye''de çöp olmuş siyaset sisteminin alternatifidir.

Bizde hiçbir partide olmayan insan zenginliği var. İl ve ilçelerdeki arkadaşlar kuruluş masraflarını kendileri karşılar. En geç iki hafta sonra tüm Türkiye''de aynı anda tabelalarımızı asabilecek gücümüz var. Biz sadece Ankara''da olan genel merkezin masraflarını karşılıyoruz."

-Kurucular kurulunda çok fazla tanıdık isim göremedik?

Serdaroğlu: "Millet daha yeni isimler istiyor. Biz gençlerden ve kadınlardan oluşan bir hareket istiyoruz."

-Siyaset sahnesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Serdaroğlu: "Türk siyasetinde her şey yasaklı durumda. Hiçbir dönemde böyle bir süreçten geçmedik. Acayip bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye''de okulların bahçelerinde AKP ilçe kongresi yapılıyor. Valiler AKP il başkanı gibi oldular.

Bu sistem iktidarıyla, muhalefetiyle tamamen çökmüştür. 30 Ağustos''ta AKP''lileri Anıtkabir''e alıyorlar onlar da Erdoğan''a slogan atıyorlar. Her şeyden önce orası bir kabir..."

Erdoğan, Cumhuriyetle hesaplaşma yapıyor. Siyasi İslam''ın, ihvan kafasının ıslahı mümkün değildir. Kafalarını duvara çarpıncaya kadar bu yolda devam edeceklerdir.

Bu devletin kurucusuna hakaret ediliyor, yattığı kabre "Anır kabir" deniliyor, bu ülkenin ekmeğini yiyen yürekli bir Cumhuriyet Savcısı çıkıp işini yapmıyor.

Türkiye''de pembe yalanlar dizisi yaşatıyorlar.

Tüm siyasi partiler emperyalistlerin oyuncağı haline gelmişler. Böyle siyaset olmaz, biz bunu bozmaya geliyoruz.

Seçimi kazandın tamam ama sen Türkiye''nin sahibi değilsin, Türkiye''yi satın mı aldın? Padişah mısın? Şah mısın? Sultan mısın?

Tarafsızlık üzerine yemin ettin."

-Nasıl bir siyasi düzen kuracaksınız?

Serdaroğlu: "Biz sadece parti kurmadık, biz Türk Devletini, cumhuriyet değerleriyle yeniden barıştıracak, yeniden inşa edecek bir siyasi organizasyon kuruyoruz. Kurucu değerlerimizi, devlette etkin hale getirecek, bütün bürokrasiyi, siyaseti içine alacak hukuki çerçevede devr-i sabık yaratmak için geliyoruz.

Herkes hesabını verecek. Kim ki bu devletin bir kuruş parasını boğazından geçirdi, usulsüz kullandı ise onu alıp hazineye iade edeceğiz.

Artık Türkiye''de kalkıp AKP''ye bir şey söylemenin gereği de yok. Bitmiş pozisyondalar.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit''in beyanı var "Her camide 10 kişilik gençlik kolu kuruyoruz, şimdilik bin 500 camide kurduk" diyor.

Bunlar ne için kurulur, bunları kim eğitecek?

Vatandaşla birebir, yüz yüze siyaset yapmak, doğruları vatandaşlara anlatmak AKP''yi yıkmanın yoludur."

-Hangi partiden daha çok oy alacaksınız?

Serdaroğlu: "AKP''nin oylarının en az yüzde 25''i bizim oylarımızdır. Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Süleyman Soylu Sarayın destekçisi bu yüzden yapıldılar..

Erdoğan bunu neden yaptı? Çünkü merkez sağ ayağa kalkarsa kendisi yok olacaktı.

Doğru Parti ile ayağa kalkan Merkez Sağ, yok olan ise AKP olacak

Biz oyları tekrar koparıp alacağız. Çalışarak alacağız, gece gündüz kapı kapı dolaşarak bizim olan oyları geri alacağız. Türkiye''yi saran korkuyu biz yırtıp atarız, bize korku işlemez. Anadolu''da toprak kokan insanlarla, gençlerle ve kadınlarla yapacağız siyaseti."

-İşsiz gençler için ne yapacaksınız?

Serdaroğlu: "Siyasette mucize yoktur, mucize adam hiç yoktur. Bizim için akıl, bilim esas alınacak. Kimseye hayal satmayacağız, yalan da söylemeyeceğiz.

AKP''lilerin reklam arası, zulüm dönemi dedikleri 79 yılda Türk milleti 760 milyar dolar vergi verdi.

Millet, AKP hükümetlerine 18 yılda 2 trilyon 250 milyar dolar vergi verdi. Senin 4 tane Türkiye yaratman gerekirdi.

Kim bunun hesabını verecek? Nerede bu para?

Paranın bile temeli ekonomik değildir, her şeyin temeli ahlaktır.

Bugün Türkiye''de 5 milyon 700 bin genç ne üniversiteye gidebiliyor, ne çalışabiliyor. Anne baba eline bakıyor.

Bu öyle bir sosyal patlamaya neden olur ki insanları vatanından nefret ettirir."

 

Yazarın Diğer Yazıları