Merkez'in müdahalesi yetmedi. Dolar tutulamıyor

Merkez'in müdahalesi yetmedi. Dolar tutulamıyor
Dün yükselişe geçen bugün ise Merkez Bankası tarafından yapılan müdahale ile 7,40'ın altında düşen dolar kuru yeniden tırmanışa geçti. Dolar şu an 7,48 seviyesinde seyrediyor.

Dünyada faizlerin yükselmesi sadece ons altında değil elbette ki kur ve endeks cephesinde de kırmızı bir tablo oluşmasına sebep oldu. Dolar / TL 7.48 seviyesine dek yükseldi. 

Dolar, aylar sonra dün yeniden 7''nin üzerine çıkmış ve 7, 40''ı test etmişti. Merkez Bankası''nın müdahalesi ile 7,40''ın altında başlayan dolar, yeniden yükselişe geçti ve 7,48''ü gördü. Dolar/TL kuruyla paralel seyir gösteren Gram altın fiyatları bugün yüzde 0,58 yükselişle 420 liradan işlem görüyor. ONS altını ise ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki artış baskılıyor.

Altın fiyatları gram altın hariç ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin sıçramasıyla baskı altında kalarak değer kaybediyor. Dün yüzde 1,8 değer kaybetmesinin ardından bugün de düşüşünü sürdüren altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 1.761 dolar seviyesinden alıcı buluyor. 

Çeyrek altın fiyatları yüzde 0,28 değer kaybıyla 687 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını 2.740,00 liradan işlem görüyor. 

Enflasyon baskıları ve ardından beklentiler dahilinde olan ABD Merkez Bankası''nın faizleri erken artıracağı beklentileri tahvil piyasasını karıştırıyor. Bu yaşanan kargaşa piyasalarda yoğun satışlara sebep oluyor.

 

İlgili Haberler