Mersin İl Seçim Kurulu'ndan Burhanettin Kocamaz kararı

Mersin İl Seçim Kurulu'ndan Burhanettin Kocamaz kararı
Mersin İl Seçim Kurulu, İYİ Parti'den evrakları yetişmediği için aday olamayan ve DP'den aday olacağı açıklanan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhnettin Kocamaz için aday olamayacağı yönünde karar verdi. Bu durumda son sözü YSK söyleyecek.

Mersin İl Seçim Kurulu, Kocamaz’ın Demokrat Parti’den Büyükşehir adaylığına yapılan itirazları bugün değerlendirdi.

Seçim Kurulu, değerlendirme sonucunda, yapılan 5 itirazı kabul ederek Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdi. İl Seçim Kurulu kararında, Kocamaz’ın ne İYİ Parti’den ne DP’den ne de bağımsız olarak aday olamayacağı bildirildi.

Son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek.

AKŞENER: "BAŞKA ALTERNATİFLER VAR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada seçim kurulunun Kocamaz'ın adaylığını kabul etmemesi durumunda ellerinde başka alternatifler olduğunu dile getirmişti.

"İl Seçim Kurulu üzerinde bugün yapılacak bir toplantı var. 15 kişi itiraz etti. Siyasetin geldiği nokta bu" diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etmişti:

"Başka alternatifler var. Mersin için Sayın Kocamaz ile bir görüşme yaptık. Kocamaz ile Seçim Kurulu da aday olamaz derse mümkün olmuyor. Başka bir alternatif üzerinde sayın Kocamaz’ın riyaseti üzerine konuşuyoruz. Başka bir önlem alırlar diye şimdilik bunu konuşmuyoruz."

İlgili Haberler