Mersin’de 2024'e kadar belediye otobüsleri öğrenciye 1 lira

Mersin’de 2024'e kadar belediye otobüsleri öğrenciye 1 lira
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Kasım ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği zaman 1.50 TL’den 1 TL’ye indirdiği belediye otobüslerinden öğrencilerin 2024''e kadar aynı fiyattan yararlanmaya devam etmesi kararlaştırıldı. 

“6 bin 500 öğrencimiz hem YGS hem LGS eğitimlerini almaya devam edecek”

Eğitime ayrı önem verdiklerini söyleyen Başkan Seçer, öğretmenlere de çok kıymet verdiklerini dile getirerek, “Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere öğretmene saygı göstermemek mümkün değil. Eğitimin 21. yüzyılda çağdaş yöneticilerin en başat çalışma ya da siyaset üretecekleri, hizmet üretecekleri yer olduğunu düşünüyorum” dedi. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde YGS ve LGS eğitimlerine çok etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Bu yıl da 6 bin 500 öğrencimiz hem YGS hem LGS de eğitimlerini almaya devam edecek” diye konuştu.

Belediye otobüsleri öğrenciye 1 lira

Üniversiteye başlayan öğrencilere verilen eğitim yardımlarından ön lisans ve lisans olmak üzere toplamda 12-13 bin öğrencinin faydalanacağını söyleyen Başkan Seçer, ‘Okul Sütü’ projesinin de devam ettiğini sözlerine ekledi. ‘İlk Çantam’ projesi kapsamında içerisinde kırtasiye malzemelerinin yer aldığı okul çantalarını 18 bin öğrenciye ulaştırdıklarını belirten Başkan Seçer, üniversite kenti Mersin’de 2024’e kadar ulaşımın 1 TL’ye sabitlenmesinden Çamaşır Kafe’ye, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmetinden ‘3 TL’ye 3 Çeşit Yemek’ teminine kadar birçok alanda da üniversite öğrencilerine destek olduklarını, öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırdıklarını belirtti.