“Mersin’de Ayfer Yılmaz kazanacak”

“Mersin’de Ayfer Yılmaz kazanacak”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Partili Ayfer Yılmaz için oy istedi. Kocamaz, kendisine oynanan kumpas sırasında en yakın rakibinden 15 puan önde olduğunu, Ayfer Yılmaz’ın da seçimleri kazanacağını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, bazı çevrelerin, parti içindeki kişileri kullanarak tasarladığı kumpas nedeniyle 31 Mart’ta yarış dışı kalmıştı.

Bu yaşananların üzerine İYİ Parti, yerel seçimlerde Demokrat Partili Ayfer Yılmaz’ı destekleme kararı almıştı. Kocamaz, adaylıktan düşmesine karşın, Mersin’i gezmeye devam ediyor.

İYİ Parti, Gülnar adayı Ahmet Sarı için ilçeye giden Kocamaz, yoğun yağmura rağmen kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara seslendi. Kocamaz’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“CİMER ÇIKTI İMZASIZ MEKTUPLAR NEDENİYLE SORUŞTURMA GEÇİRDİK”

“Değerli arkadaşlar. 6 ay önce bildiğiniz gibi bizim önümüz kesilmeye başlandı. Bu süreç içerisinde maalesef yıllarca birlikte yol yürüdüğümüz insanlar bize hakaret ve küfür ettiler. Biz, şerefimizle, haysiyetimizle yaptığımız bu 25 yıllık görev sonunda, maalesef kapının önüne koyulmaya çalışıldık. Belediyecilik ağır ve zor bir görevdir. Defalarca, soruşturma geçirdik. CİMER’in (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) çıktığı günden bu yana imzasız mektuplar nedeniyle hesap vermek zorunda kaldık.”

“YOLSUZLUKLARLA DOLU İHALELERİ İPTAL ETTİK EVİMİZ KURŞUNLANDI”

“Ancak ne mutlu ki, görevimiz boyunca milletin malının bekçisi olduk. Bu nedenle de dimdik ayakta ve karşınızdayız. Yapılan ihalelerdeki yolsuzlukları bulduğumuzda evimiz kurşunlandı. Ben inanıyorum ki, Ahmet Sarı kardeşimiz Gülnar da Sayın Ayfer Yılmaz’ın da desteği ile yeni bir başlangıç yapacak. Demokrasi, bizim için, özellikle bizden sonraki nesiller için çok önemlidir. Demokrasi herkese lazım... Hukuk birilerinin düşündüğü gibi, sünger gibi çekilecek yorumlanacak bir husus değildir. Biz devletin kurallarının kalın çizgilerle belirlenmesinden yanayız. O kurallar yöneticilere göre farklı farklı uygulanmamalıdır.”

“BURHANETTİN KOCAMAZ EN YAKIN RAKİBİNDEN 15 PUAN ÖNDEYDİ”

“Bizi hançerleyenlere iş verdik aş verdik. Bu şansı yakaladılar ama yakaladıkları fırsatı bile anlayamadılar. Bunlar yakaladıkları şansı bile birilerine oyuncak olarak kullanıyorlarsa, ben onları Cenabı Allah’a havale ediyorum. Herkes kendisine yakışanı yapar. Ben aday değilim. Bu yağmurda, buralara kadar koşturuyorsam, sizlerin de bu meseleye sahip çıkmanız gerekir. Burhanettin Kocamaz aday olsaydı, zaten en yakın rakibinden 15 puan öndeydi. Bu zor günde, demokrasi hançerini çıkarmak için, ancak memleket sevdalıları memlekete sahip çıkar. Gün, memlekete sahip çıkma günüdür. Hepinizden Sayın Ayfer Yılmaz için oy istiyorum. Sayın Yılmaz’ın da kazanıp demokrasi bayrağını yeniden dalgalandıracağına inancım tam.”