"Mersin'de daha yapılacak çok işimiz var"

"Mersin'de daha yapılacak çok işimiz var"
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, İYİ Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz, Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıya İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Şeref Bolat, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı ve aynı zamanda Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülgen, Akdeniz İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Ünlü, İYİ Parti İlçe Belediye Başkanları da katıldı.

Burhanettin Kocamaz, 2014'te göreve geldikten sonra bütün muhtarlarla el ve gönül birliği içinde hizmet ürettiklerini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Çok şükür bu 58 ayı sağlık, huzur ve barış içerisinde geçirdik. Mersin'de 15 bin 830 kilometre karelik bir alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. 13 ilçenin, 509 köyün, 810 mahallenin tamamına ulaşmaya çalışıyoruz. 2014 Mersin için bir milat oldu. Çünkü Cumhuriyet tarihinde yapılamamış, görülmemiş birçok proje hayata geçirildi. 2000'li yıllara geldiğimiz halde susuz ve yolsuz yerleşim birimlerini gördükçe gerçekten hayıflanıyorduk. Özellikle kırsalın makus tarihini bu 5 yılda ortadan kaldırmış olduk. İlçelerimizde otogarlar, haller problemdi, onları tamamlıyoruz. Mersin genelinde bir tek ruhsatlı mezbaha, Tarsus Mezbahasıydı. Mersin merkez de dahi olmak üzere, Silifke, Anamur ve Mut'ta mezbahalarımızı tamamladık.. Yapılan hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Ama buna rağmen daha yapılacak çok işimiz var."

Burhanettin Kocamaz, Mersin'in birinci probleminin işsizlik, ikinci problemini ise trafik olarak görüldüğünü belirtti. Kocamaz, "Mersin'in metro projesi de hazır durumda. Ekonomik krizlerden dolayı hükümet yatırımları durdurdu" dedi.

İlgili Haberler