Asrın vicdansızları. Deprem yardımlarını çalıp çalıp satmışlar

Asrın vicdansızları. Deprem yardımlarını çalıp çalıp satmışlar
Mersin’de deprem bölgelerine gönderilecek 1 milyon lira değerinde olan gıda malzemelerini çalıp satan 3 şüpheli tutuklandı.

Deprem bölgesinde meydana gelen depremlerde 45 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardımlar yağarken hırsızlık ve yağma olayları gündeme oturdu.

İHA’nın haberine göre, Mersin Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, H.B. isimli müştekinin şikayeti doğrultusunda Kahramanmaraş''ın Afşin ilçesindeki depremzedeler için kullanılmak üzere AFAD''a teslim edilmesi gereken piyasa değeri 1 milyon lira olan 15 ton ayçiçek yağı, 5 ton pirinç ve 5 ton mercimeğin ulaştırılması gereken yere gitmemesi üzerine çalışma başlattı.

Malzemelerin yüklendiği tırların gidiş istikametindeki tüm güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, bahse konu malzemelerin Mardin ve Batman''da 4 farklı depoya 5 farklı tır ile aktırıldığını tespit etti.

ASRIN VİCDANSIZLARI YAKALANDI

Bunun üzerine belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, malzemeleri ele geçirirken, G.I., D.Ö., F.E.,O.İ., B.Ç. ve S.D. isimli şahısları gözaltına aldı.

Ele geçirilen malzemeler müştekiye teslim edilirken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen O.İ., B.Ç. ve B.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer 3 şüpheli serbest bırakıldı.

İlgili Haberler