Mersin'de nektari şeftali ağaçlarına domuz saldırısı

Mersin'de nektari şeftali ağaçlarına domuz saldırısı
Mersin'in Tarsus ilçesinde çiftçi Ali Karakaya'nın 22 dönüm araziye ektiği 600 nektari ve şeftali ağacı, yaban domuzlarının talanına uğradı.

Mersin'de nektari şeftali ağaçlarına domuz saldırısı

Şeftali mevsiminin gelmesiyle birlikte Tarsus''taki çiftçiler de hasatları toplamaya başlayacağı zamanı dört gözle beklemeye başladı. Ancak Tarsus''un Akçakocalı Mahallesi İncirlikuyu mevkisindeki şeftali ve nektari ağaçları, domuz saldırıları nedeniyle zarara uğradı. 

Şeftalilerin zarara uğraması hakkında açıklamalarda bulunan çiftçi Ali Karakaya, "Daha bir tane meyvesini almadan bahçemiz domuzlar tarafından istila edilmiş. Bu hayvanla yıllarca mücadele ediyoruz. Domuzlar her geçen gün daha da fazlalaşıyor ve sürekli ürüyorlar. Ben arazimin kenarını çevirsem 200 bin lira tutuyor. Zaten bu bahçeye 250 bin lira masraf ettim. Biz bu bölgede bezelye ekerdik. Domuzlar yüzünden tarım yapamıyoruz. Nektari ve kaysı ekiyoruz bu hale getiriyor. Bu hayvanlar için bir an önce önlem alınması lazım. Yoksa bu bölgede tarım yapmak mümkün olmayacak. Çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.