Mersin'de polis servisine bombalı saldırı

Mersin'de polis servisine bombalı saldırı
Mersin'de polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri gönderildi. İlk belirlemelere göre 12 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Bugün saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı’nda, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlama sonrası panik yaşandı. Patlama nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

Yaralıların olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

‘EN AZ 12 YARALI’

Mersin Valiliği, ilk belirlemelere 12 kişinin yaralandığını açıkladı. Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurumuz yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam etmektedir” denildi.

‘RAKAM VAR AMA PAYLAŞMIYORUM’

Öte yandan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Meclis’te yaptığı açıklamada olayda yaralılar olduğunu aktarırken “Rakam var ama teyit edilmediği için paylaşmıyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum, umarım hayati tehlikeleri yoktur” dedi.

CUMHURİYET SAVCISI AÇIKLAMA YAPTI: PATLAMANIN NEDENİN ARAŞTIRIYORUZ

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

Olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını aktaran Ercan, “Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik.” ifadesini kullandı.

BOMBA ÇÖP KOVASINA KONULDU İDDİASI

Öte yandan bombanın çöp konteynerine konulduğu ve servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldığı öne sürülüyor.  Bir diğer iddiaya göre ise patlama servis aracının geçişi sırasında yol kenarındaki bir mobilete konulan bomba uzaktan kumandayla gerçekleşti.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlayarak, çalışma başlattı. Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.