Mesele hukuk mu? Siyasi hesap mı?..

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile, HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları'nın ipini nihayet çektiler.

Peki neden?

AK Parti yönetimi eğer olaya hukuk açısından baksaydı yargılama sürecinin sona ermesi beklenirdi. Durumu özetlemek gerekirse sadece Melik Yiğitel'in telefonla aktardıklarına bakmak yeterli:

"Ortada adalet mekanizmasının işlemesi yok. Erdoğan'ın perde arkası yönetimi, kapalı kapılar ardında verdiği talimatlardan oluşmakta.

Bu mantıkla daha çok böylesi kararlar görürüz.

Bir başkası

İzmir'deki camiden müzik yayını olayına bakın. İzmir ilçe başkan yardımcısının iddianamesini okudum. Ortada somut hiç bir şey yok. Ne somut delil, ne de gözle gören var. Sadece malum trollerin oluşturduğu kamuoyunu etkileme oyunları mevcut. Yani Türkçesi, bir takım siyasi menfaat hesapları.

Bunların birgün hesabının sorulmayacağını kim garanti edebilir?"

Sözcü bolluğu

AK Parti sözcülük açısından yedek kulübesi zengin bir takım gibi.

Hangi birini sayayım?

Ömer Çelik en ünlüleri. Fahrettin Altun ve İbrahim Kalın'dan daha fazla gözüküyor. Ayrıca onlardan da öncelikli.

Kasaba yöneticilerini andırıyorlar:

"Buyrun mikrofon sizin"

Onlara imkan vermeyenleri mutlaka döverler.

Seri katilin adı korona virüs

En büyük değişimi Tarafsız Bölge'de görüyorum. Ahmet Hakan'ın gündeme taşıdıkları bir hayli esnedi. Bunda militan gazetecilerin programa daha az çağrılması etkili oldu. Tabi ki moderatörün rolü de bunda önemli. Efendinin canı sıkılıyor, NewYork'daki İslam cenaze işlerine bağlanıyor. Adama müdahale eden de kalmadı.

"Benim sadık yarim kara topraktır" diyen tek kişi var Hıncal Uluç. Onun da kimi sevip sevmediği belli değil. "Kahrol düşman" dediği sadece TRT. Diğerlerinin tamamı kötülerden oluşmakta.

Harlem ve salgın

Yıllar önce THY'nin New York'a ilk uçuşunda ABD'nin belalı bölgesine geçerken Semra-Turgut Özal ikilisinin etrafı korku dolu bakışlarla seyredişini görmüştüm. Bu gün de o bakışları hatırlıyorum.

Halen, korona virüs tedbirsizliğinden ölen Harlem çocuklarının sayısı 751.

Çevir çevir oku

Ahmet Hakan'ın haber merkezini kendi oluşturması ancak bu kadar sonuç verir. Hakan'ın yurtdışı çıkışları sadece saray uçağıyla. Dikkat edin Moskova'daki Harpad  Sokağı'nın kültür varlıklarından bahsetmiyorum. Tablolardaki cinsi latiflerden veya çevir çevir okulardan söz etmiyorum.

Çin'e gitmeye gelince bir kişi yeter: Doğu Perinçek.

Uzak Doğu gezilerinde icazeti mutlaka Perinçek'den alacaksın. Ama onun öncesinde mutlaka Pekin devletine başvurunuzun olması gerekli. Arada Devlet Bahçeli'ye de göz kırpmanız şart.

Yardım istasyonları

En fazla yararlanılan, ortak çabaya katılan isimleri de unutmayalım. Güney Kore'den Ali Ertuğrul, yine 5 N 1 K'dan ortak isimler var. Moskova ile İspanya'daki orta malları. Kadroluları da siz ezberlediniz. Öncelikle Hüseyin Günay ve Gülderen Sonumut.

En kötü film

Hastane İstanbul ismi verilen film için yorumum çok kısa. Bu kadar tekrarı barındıran yapım için söyleyeceğim tek kelime:

Rezillik...

Ne kadar para ödendiğini de çok merak ediyorum. Korona virüs mağduru Korhan Varol'a  rol verilmemesi de en büyük hata ve eksiklik.

Günün Sözü:

----

Ya düşlerinin peşine düşmeyi seçersin, ya da olayları kabullenmeyi.

İyliklerinle güçlenir, keşkelerinle tükenirsin.

Karar senin. Charles Bukowski

dfs-004-001-011-001-001-001-002-013.jpg

Yazarın Diğer Yazıları