Mesut Özil'den flaş açıklamalar! Resmen Fenerbahçeli oldu

Mesut Özil'den flaş açıklamalar! Resmen Fenerbahçeli oldu
Fenerbahçe Kulübü, yeni transferi Mesut Özil için imza töreni düzenledi. Özil, "Çocukluğumda her zaman Fenerbahçe forması giymeyi hayal etmiştim. Umarım iki taraf için de hayırlı olur. Burada olduğum için çok mutluyum." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'de dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil ile resmi sözleşme imzaladı. 32 yaşındaki yıldız kendisini 3.5 yıllığına Sarı-Lacivertli renklere bağlayacak olan imzayı attı. Özil'in eşi Amine Gülşe ve çocuğu da imza töreni için salondaki yerini aldı.

Yeni transfer Mesut Özil, "Fenerbahçe için bir rüyaydı benim için bir hayaldi. İki taraf için de çok güzel oldu. Çok heyecanlıyım. Allah'ın izniyle sahada elimden geleni yapacağım. Ben Fenerbahçe'ye her zaman inandım." ifadelerini kullandı.

Bir muhabirin beğendiği oyuncuları sorması üzerine Mesut, "Eskiden Fenerbahçe'de oynayan Jay-Jay Okocha'yı beğeniyordum. Şimdi oynayanlardan ise Pelkas'ı beğeniyorum. Aynı pozisyonda oynuyoruz. Birlikte oynayacağız." dedi.

İŞTE MESUT'UN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI;

"Ben her zaman büyük kulüpler için oynadım. Her zaman baskı oldu, burada da olacak. Sahada elimden geleni yapacağım. Fenerbahçe benim için farklı bir olay. O yüzden elimden geleni yapacağım, inşallah her şey çok güzel olacak."

"Hedef sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da Fenerbahçe'mizi en güzel şekilde temsil edeceğiz."

"Biz oyuncular ligi kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Şampiyonlar Ligi'nde de Fenerbahçe'yi en güzel şekilde temsil edeceğiz."

"İnşallah en kısa zamanda sahada olmak istiyorum. Tam zaman veremeyeceğim, çalışmalar sürüyor. Umarım en kısa sürede sahada olacağım."

"Ben doğduğum yerde abimle her zaman futbol oynardım. Hala aynı şekilde oynuyorum. Çabuk düşünerek oynuyorum."

"Burak (Yılmaz) kardeşimize başarılar diliyorum. İnşallah en güzel şekilde sahada kendisini ve Türkiye'yi temsil eder."

 

"Sadece oradaki Fenerbahçelilere değil, bütün Azerbaycan'a selamlarımı iletiyorum."

"Ben bir yola girdiysem asla geri dönmem. Almanya Milli Takımı'nda asla oynamam."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da törende açıklamalarda bulundu. Başkan Koç'un açıklamaları şöyle oldu;

"Hem yerel hem yurt dışındaki basın mensuplarını, ekran başındaki tüm Fenerbahçelileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz diyorum. Mesut'un da aramıza katılmasıyla birlikte umarım nice güzel şampiyonluklarımız olacak. Kulübümüz için tarihi günlerden biri daha. Gerek yurt içi gerek yurt dışı 150'nin üstünde talep aldık. Pandemi koşulları nedeniyle kabul edemediğimiz diğer kişilerin de affına sığınıyoruz, umarım anlayışla karşılarsınız.

Mesut, Fenerbahçeli olduğunu her yerde söyledi. Bu hikayenin pek çok kahramanı oldu ama tüm bunların ötesinde sevgili Acun Ilıcalı'nın maddi ve manevi desteği oldu. Kendisi bugün aramızda değil, selamları var. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Bir yaz günü, Acun'la oturduk konuşuyoruz. 'Mesut'un sözleşmesi sezon sonunda bitiyor, sezon sonunda Fenerbahçe'ye kazandıralım' dedi. Ben de 'Kazandıralım da, maddi şartları nasıl karşılayacağız?' dedim."

"Ocak ayında da bir ihtimal olabilir demiştim. 'Ben birkaç ay sonra yeni yatırımımı açıklayacağım ve bunu dünyaya yaymak istiyorum, bu hedefi yakalamamda Mesut'un da büyük katkısı olacak diye düşünüyorum.' dedi. Kasım ayında işler somutlaşmaya başladı."

"Kasım ayında Mesut'un menajeri Erkut'la görüştük. Bu konuşmanın devamında, bu transferin gerçekleşebileceğine inandım. Erkut, Mesut'un bir gün Fenerbahçe'de oynayacağını ve bunu 35-36 yaşında yapmak istemediğini söyledi."

"O dönemlerde bu soru geldiğinde 'Gerçekleşmesi zor ama gerçekleşirse çok güzel olur' demiştim. O günlerde Londra'ya gittik; yöneticiler, ben ve Acun, farklı zamanlarda yola çıktık ki çok belli olmasın diye."

"Mesut'la ilk görüşme için 8 Aralık günün Londra'ya yola çıktık. Arsene Wenger ile konuştuk Mesut'un sakatlık durumu olup olmadığını konuştuk. Wenger ile Erol hocamızda konuştu."

"Arsene Wenger'den o kadar olumlu dönüş aldım ki... Sayın Wenger'i, Erol Bulut hocayla görüştürdüm. O da Mesut hakkındaki sorularını sordu. Faydalı bir görüşme oldu."

"Mesut Özil, çocukluğundan beri gönül verdiği takımda oynama hayalinden bahsetti ve bunun için maddi konuları sorun etmeyeceğini söyledi.!

"Fenerbahçe, herkesin imkansız dediği bir rüya transferini daha gerçekleştirdi. Bizden çok daha iyi teklifler vardı önünde."

"Mesut kariyeri dünyaya mal olmuş bir yıldız. Dünya Kupası kazanmış bir oyuncu. Real Madrid en iyi oyuncuları arasında yer aldı. Dünya futbolunun son 10 yılında adından söz ettiren Mesut, Fenerbahçe'mize kavuştu."

"Mesut, sosyal sorumluluk projelerinde her zaman bulundu. Onun bu duruşu dünyanın birçok farklı coğrafyasında takdir edildi."

"'Mesut Ol' kampanyası Mesut'un gelişinin coşkusudur."

"Mesut Özil transferi hem Fenerbahçe'ye hem de Türk futboluna çok katkı sağlayacak. Aramıza hoş geldin Mesut."

"Fenerbahçe'nin eskiden büyük yıldızları aldığı dönemden bu döneme çok şey değişti. Daha önce İspanya'nın ve Fransa'nın gol kralını getirdik."

"Yayıncı kuruluş, burada olmamasına rağmen imza törenini yayınlıyor. Bizim tavrımız net. Burada değiller bugün, talepleri oldu ama biz almadık."

Törende Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu da açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, "Mesut Özil, bugün resmen bizimle. Mesut'a hoş geldin diyorum. Fenerbahçe'nin şanlı tarihinde çok büyük transferler oldu. Başkanımızın söylediği gibi Mesut, bizim için çok güzel bir rüyaydı. Bu transfer döneminde daha yakından tanıdığım Mesut hakkında şunları söylemek istiyorum. Mesut, insanlığı ve memleketine bağlılığıyla herkese örnek olacak biri." diye konuştu.