Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor

Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor
Uzun süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 72 yaşındaki Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede kanser hastalığı nedeniyle, 72 yaşında hayatını kaybetmişti.

5f9e7a9255428208bc2dbfe2.jpg

Yılmaz için, saat 12.00'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreni dolayısıyla erken saatlerden itibaren cami  ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana ve camiye girişler arama noktalarından sağlandı.

5f9e7acd55428208bc2dbfe7-002.jpg

Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı da polislerin omzunda camiye  getirilerek, musallaya konuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, iş insanı Aydın Doğan ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de katıldı.

mesut-yilmaz-son-yolculuguna-ugurlandi-1341-dhaphoto1-001.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Her nefis ölümü tadacaktır. Nasıl ki Mesut bey'i ebediyete gönderiyorsak bizler için de aynı akıbet gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin. Farklı dönemden geçiyoruz. İzmir'de meydana gelen olay malum. 1000'e yakın yaralımız var, 50'ye yakın vefatımız var. Nerede nasıl olacak belli değil. Bütün mesele hazırlıklı olmak. Mesut Bey'in de mekanı cennet olsun. Bütün ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

mesut-yilmaz-son-yolculuguna-ugurlandi-1341-dhaphoto2-001.jpg

Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut  Yılmaz taziyeleri kabul ederken, polisler de naaşın başında saygı nöbeti tutuyor.

mesut-yilmaz-son-yolculuguna-ugurlandi-1341-dhaphoto4-001.jpg

mesut-yilmaz-son-yolculuguna-ugurlandi-1341-dhaphoto6-001.jpg

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan tören öncesi polis, cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı yollar trafiğe kapatılarak alternatif güzergahlar belirlendi. Trafiğe kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar ise şöyle: Aksoy Sokağa araç girişi Sırma Perde Sokaktan kapatılıp Aksoy Sokak istikametine akım verilmeyecek, Karacaahmet Mezarlığı istikametinden Nuhkuyusu Caddesi'ni takiben Mahir İz caddesi istikametine giden akım Mütevelli Çeşmesi Caddesi kavşağından kapatılıp akım Mütevelli Çeşme Caddesi'ne verilecek. Kısıklı Caddesi'nden Shibuya Sokak istikametine trafik kapatılarak akım Kısıklı Caddesi'ne verilecek. Kısıklı Caddesi'nden gelip Nuhkuyusu Caddesi'ni takiben Mahir İz Caddesi'ne dönen kavşak trafiğe kapatılıp Mahir İz Caddesi istikametine araç verilmeyecek. Trafik Nuhkuyusu Caddesi Karacaahmet Mezarlığı istikametine verilecek.

İstanbul Valiliği alternatif güzergah olarak ise Mütevelli Çeşme Caddesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve Tophanelioğlu Caddesi'ni belirledi.

mesut-yilmaz-son-yolculuguna-ugurlandi-1341-dhaphoto9-001.jpgmesut-yilmaz-son-yolculuguna-ugurlandi-1341-dhaphoto13-001.jpg

Kaynak:DHA