Meteoroloji 36 il için uyardı. Şehirler bembeyaz olacak

Meteoroloji 36 il için uyardı. Şehirler bembeyaz olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 36 ilde kar yağışı beklendiğini tahmin etti. Meteoroloji ayrıca Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre, 36 ilin bugün kar yağışı etkisi altına gireceği öngörüldü.
Buna göre Antalya'nın doğusunun iç kesimleri ile Isparta'nın doğu ve Konya'nın batısında yoğun kar (20-50 cm), Bolu Dağı geçişi olmak üzere Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ankara'nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde ise kuvvetli kar (5-15 cm) bekleniyor.

Kar beklenen iller şöyle:Afyonkarahisar, Ankara, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Çorum, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Ağrı, Bursa, Balıkesir, Yalova, Çankırı, Çanakkale, Kocaeli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Erzurum, Hakkari ve Bingöl.

Karla karışık yağmur beklenen iller ise şöyle: Denizli, Manisa, Zonguldak, Bartın, Maraş, Şırnak.
Raporda, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin çevreleri ve Adana'nın batı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış ile yağış anında kuvvetli rüzgar beklendiği belirtildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Meteoroloji ayrıca Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli (50-90 km/sa) rüzgar beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji, yağışlardan kaynaklı olarak tüm illerde, buzlanma, don olayı, ani sel, su baskını, çığ, ağaç devrilmesi ve soba zehirlenmelerinin yaşanabileceğini kaydederken, vatandaşları bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması noktasında uyardı.

haritatahmingun1-010.pngharitatahmingun2-009.pngharitatahmingun3-009.pngharitatahmingun4-009.pngharitatahmingun5-009.png