Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. 5 gün sonra anlatılmaz olacak

Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. 5 gün sonra anlatılmaz olacak
Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu tahmininde yurt genelinde beklenen yağışların geleceği duyuruldu. Meteorolojinin son raporuna göre, Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alması beklenen yağışların cumartesi, pazar ve pazartesi günü sürmesi tahmin ediliyor. Soğuk hava dalgası 13 Ocak’tan itibaren kendini hissettirecek. Hava sıcaklıkları birkaç gün içinde 8-10 derece düşecek.

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye genelinde barajlardaki su seviyelerinin düşmesi ile birlikte kuraklık tehlikesi gündemde. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu raporunu açıklarken, herkesin beklediği yağışlar hafta sonundan itibaren etkili olacak. İstanbul ve çevresinde beklenen yağışların hafta sonu ve pazartesi günü olmak üzere üç gün boyunca devam edeceğini duyuruldu.

BUGÜN 7 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Ülkemiz genelinin Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Muğla çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri İzmir'in kuzey ve batı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İŞTE HAVA DURUMU RAPORU

9 Ocak cumartesi günü Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 9 Ocak pazar ve 10 Ocak pazartesi günü Marmara Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi'nin tamamında etkili olması bekleniyor. 

ASIL SOĞUKLAR 13 OCAK’TAN İTİBAREN ETKİLİ OLACAK

Küresel tahmin sistemlerine göre yurdu etkileyecek olan soğuk hava dalgası 13 Ocak’tan itibaren kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlayacak. Hava sıcaklıkları birkaç gün içinde 8-10 derece birden düşecek. Kar yağışı İstanbul gündemine girecek.

10 GÜN BOYUNCA SERT KIŞ SÜRECEK

Ayın 13’ünden sonra düşüşe geçecek olan sıcaklıklar günlerce etkili olacak. Ocak ayının sonuna kadar soğuk hava dalgası aralıklarla yurdu etkilemeyi sürdürecek.

kakakakak.jpgkakakakak1.jpghava-006.jpg

 

İlgili Haberler