Meteoroloji binasına yıldırım düştü

Meteoroloji binasına yıldırım düştü
İstanbul'da şiddetli yağmur ve dolu etkili oluyor. Bağcılar'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Vatandaşlar etkili yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. 

İstanbul'da şiddetli yağmur ve dolu etkili oluyor. Bağcılar'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Vatandaşlar etkili yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Kartal'da bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü binasının misafirhane bölümüne yıldırım düştü. 

Bağcılar, Esenler ve Küçükçekmece'de etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı. Yağışın etkili olduğu bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastı. Yollarda oluşan su birikintileri de sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.

Küçükçekmece'de araçlar yolda kaldı. Yolda kalan araçları çevredekiler kurtardı.  Motosikletli bazı sürücülerin ise üst geçit altında yağmurun dinmesini beklediği görüldü.

AKOM'DAN YAĞIŞ AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Esenler ve Güngören ilçelerinde başlayan kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar devam edeceği tahminini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM'un paylaştığı meteorolojik radar verilerine göre Bağcılar, Esenler ve Güngören ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanmakta olup, yağışların il genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor. 

Paylaşılan verilere göre Arnavutköy, Başakşehir ilçelerinde önümüzdeki bir saat boyunca kuvvetli sağanak yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor.

YILDIRIM DÜŞTÜ

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağış etkili olmaya başladı. Saat 14.00 sıralarında Kartal'da bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü binasının misafirhane bölümüne yıldırım düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yıldırım düşmesiyle birlikte Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü bahçesinde bulunan yangın söndürme sensörleri devreye girdi. Olay yerine ulaşan ekipler hem misafirhane bölümünde hem de yangın söndürme sensörlerinin bulunduğu noktada inceleme yaptı.

aşanan olayda kimse zarar görmedi. İncelemelerin ardından itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerinden ayrıldı.

"BİRDEN GÜRÜLTÜ KOPTU"

Yıldırım düşme anını gören esnaf Yavuz Dartar, "Birden gürültü koptu. Ardından şimşek çaktı ve karşı taraftan Meteoroloji'den dumanlar çıkmaya başladı. Hemen itfaiye geldi ve şu an bir problem yok" diye konuştu.

fotograflar-yogun-yagis-esenlerde-su-baskinina-neden-oldu-2465-dhaphoto7.jpgfotograflar-yogun-yagis-esenlerde-su-baskinina-neden-oldu-2465-dhaphoto2.jpgfotograflar-yogun-yagis-esenlerde-su-baskinina-neden-oldu-2465-dhaphoto8.jpgfotograflar-yogun-yagis-esenlerde-su-baskinina-neden-oldu-2465-dhaphoto6.jpgfotograflar-yogun-yagis-esenlerde-su-baskinina-neden-oldu-2465-dhaphoto4.jpgfotograflar-yogun-yagis-esenlerde-su-baskinina-neden-oldu-2465-dhaphoto1.jpg

meteoroloji-1-bolge-mudurlugu-binasina-yildirim-dustu-3383-dhaphoto2.jpgmeteoroloji-1-bolge-mudurlugu-binasina-yildirim-dustu-3383-dhaphoto3.jpg

ek-fotograflar-kucukcekmece-tem-yanyolda-araclar-mahsur-kaldi-9842-dhaphoto9.jpgek-fotograflar-kucukcekmece-tem-yanyolda-araclar-mahsur-kaldi-9842-dhaphoto3.jpgek-fotograflar-kucukcekmece-tem-yanyolda-araclar-mahsur-kaldi-9842-dhaphoto1.jpgek-fotograflar-kucukcekmece-tem-yanyolda-araclar-mahsur-kaldi-9842-dhaphoto13.jpg