Meteoroloji iki il için sarı alarm verdi bu saatlere dikkat dedi. Hortum ve sele karşı herkes dikkatli olsun

Meteoroloji iki il için sarı alarm verdi bu saatlere dikkat dedi. Hortum ve sele karşı herkes dikkatli olsun
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yaptığı açıklamada Yalova ve Kocaeli çevreleri için sarı alarm vererek sel ve hortum riskine karşı uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da kuvvetli yağış sürerken 2 il için daha sarı alarm verdi. Daha önce İstanbul için sarı alarm veren Meteoroloji, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saat 13.30 ile 150.30 saatlerinde kuvvetli yağış meydana gelmesinin beklendiğini belirterek Yalova ve Kocaeli çevreleri için sarı alarm verdi.

uyardi.jpg

Meteoroloji’den yapılan açıklamada meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre; bugün 13:30-15:30 saatleri arasında Yalova ve Kocaeli çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.