Meteoroloji radyosu arka arka bildiri yayınlıyor. Uyarı üstüne uyarı yaptı

Meteoroloji radyosu arka arka bildiri yayınlıyor. Uyarı üstüne uyarı yaptı
Meteoroloji’den yapılan son uyarılara göre bir çok il için sarı uyarı verildi. Marmara, Ege ve batı Karadeniz'de sağanak yağışla birlikte poyraz etkili olurken, gece saatlerinden itibaren yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu''nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Hatay''ın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

İstanbul''da halen devam eden sağanak yağışların, bu akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli (20-35 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Batı Akdeniz''de Cuma sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Cumartesi (10.04.2021) günü ilk saatlerden itibaren etkisini arttırarak 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın Pazar (11.04.2021) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu''nun doğusunda ( Erzurum, Kars, Muş, Ağrı, Bitlis, Erzincan''ın doğusu, Bingöl''ün kuzeyi) beklenen rüzgarın; güneyli yönlerden fırtına(30-70 km/saat) ve kısa süreli olarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek; çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE’DE FIRTINAYA DİKKAT

Cuma öğle saatlerinden itibaren rüzgarın, kuzey yönlerden Ege bölge genelinde kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa), Güney Ege''de yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Batı Karadeniz’de bugün öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların, zamanla etkisini artırarak karla karışık yağmur ve iç kesimlerinde (400 m üzeri) yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.