Meteoroloji uyardı. Sıcaklık 10 derece birden düşecek. Bu bölgelere dikkat

Meteoroloji uyardı. Sıcaklık 10 derece birden düşecek. Bu bölgelere dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden paylaşılan verilere göre; hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesinlerde hafta ortasına kadar 4 ila 10 derece düşerek mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 Şubat- 6 Mart tarihlerine ait hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre; hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde hafta ortasına kadar 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.

Meteorolojinin paylaştığı bilgiye göre, Türkiye''nin kuzeybatısı, kuzeyi ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; gece saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarının, Pazar Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir ve Kayseri’nin kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Yağışların genel olarak yağmur, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Eskişehir ve Kayseri’nin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan, Doğu Karadeniz''in iç kesimleri ile Doğu Anadolu''nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü olan kesimlerinde vatandaşlar çığ tehlikesine karşı uyarıldı.