Meteoroloji'den 4 il için don ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji'den 4 il için don ve buzlanma uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illeri için kar ve çığ uyarısı yaptı. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riski, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de vurgulandı.

Meteoroloji 4 ili uyardı. Don ve kuvvetli buzlanma olacak

AA'da yer alan habere göre, yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek kar örtüsünün bulunduğu 4 il için çığ ve kar uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ UYARI YAPTI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, geceden itibaren Van, Hakkari ve Muş'un güneyinde aralıklı, Bitlis'in güneybatısında ise yoğun karlı olacak.

HAVA SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Van'da 4, Muş ve Hakkari'de 1, Bitlis'te sıfır derece olması beklenirken rüzgar, güney ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Van Gölü'nde ise batı ve güneybatıdan yer yer 5 kilometre kuvvetinde esecek.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DONA DİKKAT

Vatandaşlara, eğimi dik yamaçlarda çığ riski, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği duyuruldu.