Meteoroloji'den açıklama! Bahar ne zaman geliyor? Havalar ısınıyor mu?

Meteoroloji'den açıklama! Bahar ne zaman geliyor? Havalar ısınıyor mu?
Türkiye’deki hava durumuna ilişkin son raporlar yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yayınlanan rapor, bugün 26 Şubat 2020 Çarşamba hava durumu nasıl? Havalar ısınıyor mu? gibi sorulara cevap niteliğinde. 26 Şubat Salı günü yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte 26 Şubat 2020 hava durumu bilgileri!

Meteoroloji'den sıcaklık uyarısı!

Türkiye’deki hava durumuna ilişkin son raporlar yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yayınlanan rapora göre, havalar ısınıyor. Antalya ve Muğla çevreleri hariç olmak üzere yurdun genelinde yağış beklenmezken İstanbul’a lodos uyarısı yapıldı. Ancak lodosla beraber hava sıcaklıkları da artıyor!


SICAKLIKLAR ARTIYOR

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden fırtına(60-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-100 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Bununla birlikte güney yönlerden esen rüzgarın sıcaklığı yurt genelinde 3 ila derece arasında artırması bekleniyor.

FIRTINA VE ÇIĞ UYARISI

Rüzgârın; sabah saatlerinden itibaren Marmara ile Kuzey Ege kıyılarından başlayarak zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (75-100 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

 

İSTANBUL °C, 17°C

Parçalı bulutlu


İZMİR °C, 19°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra çok bulutlu ve yağmurlu

ANKARA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu