Meteoroloji’den açıklama: Yılbaşında hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji’den açıklama: Yılbaşında hava durumu nasıl olacak?
Meteoroloji’nden gelen son tahminlere göre, yeni yılın ilk haftasında Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava ile hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son tahminlere göre, yeni yılın ilk haftasında hava sıcaklığı Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava ile birlikte iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Adana, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Sakarya, Zonguldak ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Osmaniye ve hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde Karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.