Meteoroloji'den ardı ardına uyarılar geldi. Güneşli günler bitti

Meteoroloji'den ardı ardına uyarılar geldi. Güneşli günler bitti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü kötü haberi duyurdu. Güneşli günler geride kaldı. Ege Bölgesi ve çevre iller için sarı uyarı geldi. Kuvvetli fırtına ve yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Ege bölgesi ve çevresinde, Muğla ve Antalya’da kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Ani sel ve su baskınlarına karşı uyarılarda bulundu.  
Ege Denizi’nde bugün  akşam saatlerinde güney ve güneydoğudan, açıkları ile gece saatlerinde geneli güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına bekleniyor. Fırtınanın; Salı günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Ege Denizi’nde Pazartesi akşam saatlerinde güney ve güneydoğudan, açıkları ile gece saatlerinde geneli güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına bekleniyor. Fırtınanın; Salı günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT
Muğla'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Salı akşam saatlerine kadar kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Antalya'da Salı günü için beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-75 Kg/m2), Merkez ilçeleri ve batı kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

7faf491e-c939-455d-801b-93b9ffcff687.jpg

 

İlgili Haberler