Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı!

Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı!
Meteoroloji'den gelen hava durumu raporuna göre başta İstanbul olmak üzere Marmara'nın batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, gece saatlerinde başlayacağı tahmin edilirken yurdun büyük bir bölümünde de kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'nin yayınladığı 7 Aralık 2019 tarihli hava durumu raporuna göre; Marmara'nın batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde sağanak yağışlar beklenirken, yağmurların İstanbul'a ise gece saatlerinde geleceği tahmin ediliyor. Öte yandan yurdun çok büyük bir bölümde ise kuvvetli buzlanma ve don olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile İstanbul, Yalova, Bursa, İzmir, Manisa, Uşak ve Hatay çevreleri ve Aydın'ın kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

vdf.jpg

BUZLANMA VE SİS BEKLENİYOR

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

RÜZGAR ORTA KUVVETTE ESECEK

Rüzgarların genellikle güneyli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ty-002.jpg

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinden sonra yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, İzmir, Manisa, Uşak ve Kütahya çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu, yarın(Pazar) sabah saatlerinde Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, güneydoğusunun çok bulutlu, Hakkari ve Şırnak çevreleri ile Van'ın doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.