Meteoroloji'den İstanbul için önemli uyarı

Meteoroloji'den İstanbul için önemli uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul için kritik uyarı yapıldı. Müdürlük, yarın sabah saatleri için kuvvetli poyraz uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den İstanbul için önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için kritik uyarıda bulundu. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, İstanbul''da yarın sokağa çıkacakların dikkatli olması uyarısında bulunuldu. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerinden fırtına ve kuvvetli fırtına (40-80 km/saat) beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır."  

POYRAZ NE DEMEK?

Kış aylarında hava koşullarının da elverişli olduğu hallerde poyraz ile birlikte özellikle Marmara, Karadeniz yoğun kar yağışı alabilmektedir. Bilindiği gibi poyraz İstanbul ve çevresinin hakim rüzgarıdır. Buralarda poyraz yılın 120-130 gününde eser.  Kış mevsiminde yağış ve kar getirir. Kış aylarında soğuk havalardan hoşlanmayanlar poyrazı pek sevmez. Yaz aylarında ise serinletici etkisi sebebiyle sıcaktan bunalanlar için doğal klima etkisi yarattığı için sevilir. ​​​​​​​