Meteoroloji'den İstanbul için yeni uyarı

Meteoroloji'den İstanbul için yeni uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul için yeni bir kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, bu akşam yağışın etkisini artıracağı ve yarında yağışlı havanın etkisini sürdüreceği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için yeni bir uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan uyarıda, "İstanbul'daki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (04.05.2020 Pazartesi) akşam saatlerine kadar kuvvetli olacağı ve metrekareye 25-50 Kg yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

AKOM'DAN UYARI

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İBB AKOM'dan da mega kent için bir uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM'dan yapılan açıklamada, yer yer gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde görülen yağışların, Pazartesi (Yarın) ilk saatlerden (00:00) itibaren etkisini arttıracağı ve akşam saatlerine (18:00) kadar il genelinde kuvvetli sağanak (20-50kg/m2 arası) yağış geçişlerinin yaşanacağı tahminini paylaştı.


Serin ve yağışlı havanın hafta boyunca aralıklarla etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.