Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Çoğu bölgede sis ve pus...

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Çoğu bölgede sis ve pus...
Metoroloji'den gelen son dakika hava durumu raporuna göre; yurdun kuzey kesimlerinde sis, iç kesimlerinde ise pus hadisesi bekleniyor. Yağışların genellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde etkili olacağı tahmin ediliyor. İşte 6 Aralık 2019 hava durumu raporu detayları...

Son dakika haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmede ülkemizin iç ve doğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Tunceli ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Şanlıurfa'da yer yer kuvvetli olmak üzere Güneydoğu Anadolu ile Ordu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, sabah saatlerinde Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

RÜZGAR:SAATTE 60 KM

Rüzgarların genellikle kuzeyli, Güneydoğu Anadolu'da doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde eseceği bekleniyor.

rey4.jpg

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, sel, su baskını vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

ey4-001.jpg

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EGE HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AKDENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu sabah saatlerinde Ordu'nun yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile Tunceli çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile kuzeydoğu kesimlerinde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.