Meteoroloji'den son uyarı geldi bu saatlere dikkat. Hafta sonu kışı yaşayacağız

Meteoroloji'den son uyarı geldi bu saatlere dikkat. Hafta sonu kışı yaşayacağız
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada saat verip uyardı. Yarın öğle saatlerinde başlayacak olan yağış hafta sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Yağışlar Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olacak.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, yurdun batı kesimlerinin Çarşamba öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Yarından itibaren yurdun batı kesimlerinde başlayacak ve 4 gün sürecek yağışların etkisiyle sıcaklıklar 10 dereceye kadar düşecek. Balkanlar üzerinden gelen yeni bir serin ve yağışlı havanın ülkemiz genelinde etkili olacağı beklenmektedir.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesinin kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de, perşembe günü Trakya ve Batı Akdeniz çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerle birlikte batı bölgelerimizden başlayarak azalacağı ve yurdumuz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.