Meteoroloji'nin en sağlam adamı Prof. Dr. Mikdar Kadıoğlu İstanbul'da olup biteni açıkladı. Havadaki çarpışma böyle başladı

Meteoroloji'nin en sağlam adamı Prof. Dr. Mikdar Kadıoğlu İstanbul'da olup biteni açıkladı. Havadaki çarpışma böyle başladı
İstanbul’da sağanak yağış ve dolu etkisini gösterirken, İTÜ Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Twitter hesabından yaptığı uyarıda, “Soğuk cephe önündeki sıcak, nemli ve kararsız havayı hoppa deyip yukarı kaldırıyor” dedi.

İstanbul’da bugün öğle saatlerinde sağanak yağış ve dolu etkisini gösterdi. Mega kentte yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları görüldü.

Öte yandan Avcılar, Kadıköy, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler ve Fatih'in de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde kısa süreli dolu etkili oldu. Sağanak ve dolu yağışı nedeniyle meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda su birikintileri meydana geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

Kadıoğlu, iklim olayına soğuk cephe önündeki sıcak, nemli ve kararsız havayı yukarı kaldırması sonucu oluştuğunu söyledi.

Kadıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Az sonra şenlik var. İklim filan değişmedi. Soğuk cephe önündeki sıcak, nemli ve kararsız havayı hoppa deyip yukarı kaldırıyor” ifadelerini kullandı.

ejengnvxgaanjhw.jpg

mikdat-kapak.jpg

mikdatca-tw.jpg

İlgili Haberler