Metin Feyzioğlu'ndan Ceren Damar davasında katilin avukatına tepki!

Metin Feyzioğlu'ndan Ceren Damar davasında katilin avukatına tepki!
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ceren Damar'ı öldüren Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın "Müvekkilim maktule Ceren Damar tarafından cinsel saldırıya uğramıştır" sözlerine tepki gösterdi. Feyzioğlu, Ankara Barosunu göreve çağırdı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, akademisyen Ceren Damar'ı katleden Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın savunmasına tepki gösterdi. Feyzioğlu, "Savunma dokunulmazlığını fersah fersah açmıştır. En ağır ne yaptırım gerekiyorsa o yapılmalıdır" dedi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan katil Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın, "Müvekkilim maktule Ceren Damar tarafından cinsel saldırıya uğramıştır" sözleri tepki çekmişti.

TBB Başkanı Feyzioğlu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Çok üzgünüm. Mesleğim adına çok üzgünüm. Bu kişi Ankara Barosunun kayıtlı bir avukatıdır. Vatandaşlarımızın bizim usulümüzü bilmesi lazım. TBB itiraz merciidir, üst makamdır ve soruşturma açma yetkisi baronundur. Ankara Barosunun bu kişi hakkında derhal soruşturma açması gerekir. Hiçbir savunma hiçbir iddia yani hukukçuluk, avukatlık, savcılık görevleri insanların hatırasını rencide edilerek yapılamaz.

Bu savunma değil. Bu doğrudan doğruya gencecik bir akademisyenin delilsiz, dayanaksız savunma adına itibarsızlaştırılması ve en ağır şekilde üzerine gidilmesi gerekir diye düşünüyorum. Korunmaya layık bir beyan değildir. Savunma hakkına eğer giriyor olsaydı sert de olsa birilerini rahatsız ediyor da olsa ilk biz karşı çıkardık. Savunma hakkına dokunamazsınız derdik. Ancak katledilmiş bir gencecik bir akademisyen evladımızın arkasından bir takım ruhi sıkıntıları avukat eliyle ruhi sıkıntı dediğim sanığın ruhi sıkıntılarını, sanığın ilizyonlarını ya da uydurmalarını bir avukatın sanki oradaymış gibi sanki görmüş gibi olayı kişiselleştirerek sanki kendisiyle bir bağlantı kurarak dile getirmesini savunma kabul etmiyorum. Bu savunma dokunulmazlığı sınırlarını fersah fersah aşmıştır.

Ankara Barosu'nun cuma yapmamıştır. Bildiğim kadarıyla pazartesi olağanüstü toplanıp işlem yapması lazım. Bir şekilde eğer Ankara Barosu soruşturma açmazsa bu kişi hakkında iş TBB’ye gelecek. Ben bu sözleri söylediğim için artık kurulda yer alamayacağım. Ama bunu bile bile söylüyorum çünkü içimde tutamam bunu. Avukatlık mesleğinin itibarına son yıllarda meslek içinden verilmiş en ölçüsüz, en izahı olmayan zarardır bu, bu kişinin yaptığı. Dolayısıyla meslek kuralları en ağır ne yaptırım gerektiriyorsa o yapılmalıdır. Çok net söylüyorum size.

2 EL ATEŞ EDİP 17 KEZ BIÇAKLADI

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi Ceren Damar, 2 Ocak 2019'da gözetmen olarak girdiği Medeni Usul Hukuku sınavında kopya çeken Hikmet'i önce uyarıp sonra hakkında tutanak tutmuştu. Hikmet, daha sonra Damar'ın odasına gelen tartışmış, emekli polis babasının silahıyla akademisyene iki el ateş etmiş ve 17 kez bıçaklamıştı.