Metin İyidil'e verilen ceza belli oldu

Metin İyidil'e verilen ceza belli oldu
Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden görülen EDOK davasında, eski korgeneral Metin İyidil hakkında "darbe teşebbüsüne yardım" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden görülen EDOK davasında, Metin İyidil, Hamza Koçyiğit ve tutuksuz sanık Abdullah Barutçu'nun son sözlerinin ardından mahkeme kararını açıkladı.

Eski korgeneral Metin İyidil, eski tümgeneral Hamza Koçyiğit ve eski korgeneral Abdullah Barutçu'ya 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

DURUŞMADAKİ SON SÖZLERİ

Hamza Koçyiğit, hain darbe girişiminin sözde emirlerini uygulatmadığını ve yayınlatmadığını belirterek, "55 aydır devam eden esaretimin sona ermesini talep ediyorum" dedi.

Metin İyidil de hakkındaki iddia ve iftiraları tüm kalbiyle reddettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Darbecilerin tüm hayallerini yıkarak, planlarının bozulmasını sağladım. Yargıtay'ın kararı yanlışlık ve çelişkilerle dolu. 15 Temmuz başarılı olsa, sıkıyönetim mahkemelerinde düşman hukukuna göre yargılanacaktım. Sizin zorluğunuzu da anlıyorum. 3 mahkeme kararı üzerinden karar vereceksiniz. Sizden onurumu ve saygınlığımı geri istiyorum. Nefes almak istiyorum. Varlığım Türk varlığına armağan olsun."

Tutuksuz sanık Abdullah Barutçu ise terör örgütü ve darbe girişimi ile hiçbir ilgisinin bulunmadığıni belirterek, "O gece Zekai Aksakallı'nın yônlendirmesiyle bir durum muhakemesi yapıp, ona göre bir karar verdik. Suç işledîğimi düşünmüyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler