Metin Temel pasif göreve çekildi!

Metin Temel pasif göreve çekildi!
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Muharrem İnce arasında apolet tartışmalarına sebep olan Orgeneral İsmail Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atandı.

Generallerin atanmaları ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Malatya’da görev yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

Tunceli’de görev yapan 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise Erzincan’daki 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına getirildi.

Söz konusu atamalar Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 9’uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince gerçekleştirildi.

APOLET TARTIŞMASIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

Türkiye 24 Haziran seçimlerinden önce Metin Temel’i uzunca bir süre konuşmuştu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim konuşmasını alkışlayan Temel’i eleştirerek “O generalin apoletlerini sökeceğim” demişti. Erdoğan ise “Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var, millet İnce’ye apolet sökecek fırsatı vermez” yanıtını vermişti.

İlgili Haberler