Metrekareye 250 kilogram!

Metrekareye 250 kilogram!
Meteoroloji'nin "kırmızı kod" ile uyardığı Antalya'da akşam üzeri başlayan yağış etkisini artırarak sürüyor. AFAD ve itfaiye teyakkuzda bulunuyor. Uzmanlar Antalya’da bu gece metrekareye 250 kilogram yağış düşebileceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmeler ışığında yapılan uyarılarda;

"Yarın (12.12.2019 Perşembe) Mersin'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir." 

"Batı Akdeniz’de rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.
Doğu Akdeniz’de rüzgarın yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetini artırarak doğu ve kuzeydoğu, Perşembe akşam saatlerinden itibaren doğusu güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın, Batı Akdeniz’de Perşembe günü öğle saatlerinden sonra, Doğu Akdeniz’de Cuma günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" denildi.