Cumhur İttifakı'nda taşları yerinden oynatacak anket

Cumhur İttifakı'nda taşları yerinden oynatacak anket
Son anket sonucu ile AKP ve MHP'de kötü gidişatın boyutunu gözler önüne serdi. Son anket sonuçlarına göre muhalefet oyları, Cumhur İttifakı’nı geçiyor. 

Saray koridorları buz kesti 

Türkiye’de her geçen gün ekonomik alanda kriz derinleşirken hukuk alanında da kötü gidişat sürüyor. Erken seçim çağrılarının yükseldiği süreçte anket şirketleri de son anket sonuçlarını bir bir yayınlıyor. Metropoll Araştırma son anket sonuçları paylaşıldı. Son anket sonucu verisine göre muhalefet, Cumhur İttifakı’ndan yaklaşık 2 puan önde yer aldığı gözlemleniyor.

AKP''DE DERİN KAYIP

Metropoll Araştırma 8-12 Ocak tarihlerinde 28 kentten 1508 kişiyle telefonda görüşerek hazırladığı son anket sonuçları paylaşıldı. Son ankette katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Çıkan son anket sonuçları çarpıcı verileri ortaya koydu.

CUMHUR İTTİFAKI SOLLANDI

Son anket sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldığında AKP’nin oyu yüzde 34, MHP ise yüzde 5,9 olarak çıkıyor. Bu sonuca göre, Cumhur İttifakı’nın toplam oyunun yaklaşık yüzde 40 olduğu anlamına geliyor.

CHP son ankette yüzde 28,4, İYİ Parti yüzde 13,3, HDP yüzde 9, DEVA Partisi ise yüzde 2 çıktı. Buna muhalefet partilerinin toplam oy oranı yüzde 41,7 seviyesinde…

Metropoll Araştırma Sahibi Özer Sencar, sosyal medya hesabından son anket sonuçlarını “Aralık ayına göre AKP yaklaşık 2 puan, CHP de 1 puan artmış.” sözleriyle yorumladı.

İlgili Haberler