Metropoll’ün araştırmasındaki flaş ayrıntı: Akşener yükselişte, Erdoğan düşüşte

Metropoll’ün araştırmasındaki flaş ayrıntı: Akşener yükselişte, Erdoğan düşüşte
Metropoll Araştırma Şirketi’Nin yaptığı araştırmaya göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in popülerliği yükselişe geçerken, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın popülerliği ise düşüşe geçiyor.

Metropoll Araştırma Şirketi’nin Nisan ayında hazırladığı Türkiye’nin nabzı raporunda yer alan önemli bir yarıntı dikkat çekti. Söz konusu ankette İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in popülerliği 2020 Ocak ayından Nisan ayına kadar yükselişe geçerken, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın poülerliği ise düşüşe geçti. Akşener ile Erdoğan arasındaki farkın özellikle korona virüs salgını döneminde kapandığı görüldü.

Akşener’in popülerliği Ocak ayında yüzde 24 seviyesindeyken, Nsan ayında ise yüzde 40,8’e kadar yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın popülerliği ise Ocak ayında yüzde 43,8 seviyesindeyken, Nisan ayında ise yüzde 53,1’e geldi. Erdoğan’ın oranı salgın öncesine göre 4 puan düştü.

w-012.jpg

ÖZER SENCAR PAYLAŞTI

MetroPOLL Araştırma, Türkiye'nin Nabzı Nisan 2020 raporunu açıkladı. Şirketin kurucusu ve CEO’su Özer Sencar Twitter’dan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in zaman içindeki beğeni düzeylerinin karşılaştırıldığı bir çalışmayı paylaştı.

Sencar “Meral Akşener'in popülaritesi Kasım 2019'dan bu yana belirgin şekilde artmış. Parti liderleri arasında popülaritesi en yüksek ikinci olmuş. Dikkate değer bir durum” ifadelerini kullandı.

igzvui.jpg

ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ

Türkiye’nin Nabzı 2020 Nisan ayı araştırması şirketin sitesindeki bilgilere göre 16 -21 Nisan tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirilen tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 1288 kişi ile yapılmıştır. Araştırma; 0,95 güven sınırları içinde +/- 2,73 hata payı ile CATI (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.