MetroPoll'ün son anketinden çarpıcı sonuçlar: AKP, CHP, İYİ Parti, MHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi...

MetroPoll'ün son anketinden çarpıcı sonuçlar: AKP, CHP, İYİ Parti, MHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi...
MetroPoll Araştırma Şirketi sahibi Özer Sencar, şirket tarafından yapılan son anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP'nin oy oranı yüzde 38 olurken, AKP'yi yüzde 25 ile CHP ve yüzde 11,3 ile İYİ Parti takip etti.

MetroPoll Araştırma Şirketi'nin son anketinin sonuçları açıklandı. MetroPoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı sonuçlarda, kararsızlar dağıtılmadan önce AKP diyenlerin oranı yüzde 30,6'da kaldı. MHP diyenlerin oranı ise yüzde 6 olarak belirlendi. AKP'ye oy veririm diyenlerin oranı 38,9 MHP'ye oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 7,7 olarak belirlendi.

Muhalefet partilerinde ise CHP yüzde 25 ile ikinci parti olurken, CHP'yi en yakından İYİ Parti takip etti. İYİ Parti'nin anketlerde aldığı oy oranı yüzde 11, 3 oldu. 

KARARSIZLAR YÜZDE 9,5 OLARAK GÖZE ÇARPTI

Ankette kararsızların, protesto oyların ve cevap yok oranının yüksekliği ise dikkat çekti. Ankete göre kararsızım diyenlerin oranı yüzde 9,5, protesto oylar yüzde 6,2 ve cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 5,6 oldu. 

MetroPoll'ün yayımladığı son anket şöyle:

metropoll-002.jpg