Mevlüt Çavuşoğlu'ndan şok itiraf!

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan şok itiraf!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sınır dışı edilen teröristlerin ailelerinin topluma nasıl kazandırılacağının tartışılması gerektiğini belirterek, “Ama bir de geride kalan kadın ve çocuklar var; bunların rehabilitasyonu dâhil, bunları topluma kazandırabilecek miyiz? Ne yapacağız?” bunları hep birlikte konuşmamız lazım” dedi.

Serkan Talan / YENİÇAĞ

TBMM’de süren bütçe görüşmelerinde bugün Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada IŞİD ile mücadele ile ilgili skandal sözler söyledi. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği operasyonda 300’den fazla IŞİD’li terörsiti aileleriyle birlikte yakaladıklarını belirten Çavuşoğlu, söz konusu teröristlerin ailelerin topluma nasıl kazandırılacağının tartışılması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun TBMM’de yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“Tabii, başka bir boyut da DEAŞ ve yabancı terör savaşçıları. Şimdi, DEAŞ’le mücadelemize tabii ki kararlı bir şekilde devam edeceğiz; her şeyden önce bize düşman. İşte, Türkiye’deki saldırıları bazı arkadaşlarımız da vurguladılar, doğrudur. Dolayısıyla, her boyutuyla, özellikle de yabancı terörist savaşçılar boyutuyla yakından ilgilenmemiz gerekiyor ki DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu içinde Yabancı Terörist Savaşçılar Çalışma Grubunun Eş Başkanlığını yapıyoruz. Harekâtımız başladıktan sonra 300’den fazla DEAŞ’lıyı, özellikle de YPG’nin serbest bıraktığı DEAŞ’lıyı ve ailelerini de tekrar yakaladık. Bazıları kampta ve hapiste; bazılarını da, İçişleri Bakanlığımızla birlikte, ülkelerine geri gönderiyoruz. Ki burada en önemli yani tek çözüm yolu, o kaynak ülkelerin, yabancı terörist savaşçıları ülkelerine almalarıdır; dolayısıyla, onları vatandaşlıktan çıkarmaları ya da sorumluluktan kaçmaları kurtarmaz. Ve burada biz iş birliğine hazırız. Washington’daki toplantıda “Bir çalışma grubu oluşturalım.” diye bir teklifte bulunduk ve tüm ülkeler bunu destekledi. Çalışma grubu toplantısı önümüzdeki günlerde İstanbul’da gerçekleşecek ve burada “Yabancı terörist savaşçıların, ülkelerine iadesinde ne yapacağız? Ama bir de geride kalan kadın ve çocuklar var; bunların rehabilitasyonu dâhil, bunları topluma kazandırabilecek miyiz? Ne yapacağız?” bunları hep birlikte konuşmamız lazım.”