Mevlüt Mert Altıntaş ile ilgili yeni bilgiler ele geçirildi

Mevlüt Mert Altıntaş ile ilgili yeni bilgiler ele geçirildi
Rus Büyükelçisi'ni öldüren çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi yaşananların ardından gözaltına alındı. Altıntaş'ın kardeşinin paylaşımları ve tanıdıklarının ifadeleri dikkat çekti.

Türkiye, Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik suikastla sarsıldı. Suikastı gerçekleştiren çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi yaşananların ardından gözaltına alındı.

Altıntaş'ın kardeşi, giyim firmasının mağazasında çalışan Seher Özeroğlu'nun sosyal medya hesabında, Kığılı şirketinin 15 Temmuz karşıtı mesajını paylaştığı görüldü. Özeroğlu'nun son paylaşımını saldırıdan 3 gün önce yani 16 Aralık akşamı yaptığı anlaşıldı. Ayrıca Özeroğlu'nun Ensar Vakfı skandalı sonrasında olaya tepki  gösteren paylaşımı da bulunuyor.  Özeroğlu'nun en son paylaşımının altına ise suikastçı Altıntaş'ın basına yansımayan fotoğrafı da bir Facebook kullanıcısı tarafından paylaşılması dikkat çekti.

İŞTE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINDAN BAZILARI

Ailenin oturduğu Çeltikçi Mahallesi'nin Muhtarı Önder Aşçı ise saldırganın ailesinin mahalleye 3 yıl önce taşındığını, ancak resmi kayıtlarını 26 Ekim'de yaptıklarının tespit edildiğini söyledi.

Söke Olay gazetesine konuşan Aşçı, "Anne ve babası bir süre önce emekli olmuşlar. Saldırıyı gerçekleştiren çocuklarını da çok iyi tanıyan yok, çünkü 2,5-3 yıldır buralarda değil. Komşuları da bu ailenin çocuğunun böyle bir saldırıyı nasıl gerçekleştirebileceğine hayret ediyorlar" diye konuştu. Muhtar Aşçı, Altıntaş'ın içine kapanık olduğunu duyduğunu, belirtti.

Mevlüt Mert Altıntaş’ın gözaltına alınan babası, annesi ve kardeşinin Söke’nin Sarıkemer Mahallesin’nden Çeltikçi Mahallesi'ne 2 ay önce geldiği söylemlerini yalanlayan Sarıkemer Muhtarı Mehmet Dalma ise “Ailenin Sarıkemer Mahallesi'nde yaşadığı söylendi. Bu ailenin burayla hiçbir alakası yoktur. Burada yaşamadılar. Sarıkemer’ın adının bu tür olaylara karışması bizleri üzüyor” dedi.

ANNE ŞOKA GİRDİ

Saldırganın ailesinin apartmandaki komşularından Fatih Örsçelik de saldırının ardından binaya polis ekiplerinin geldiğini, saldırganın annesine aşağı indirilirken eşlik ettiğini anlattı.

Örsçelik, "Kadın şoktaydı, 'Benim evladım bunu yapabilir mi, bunu nasıl yapar?' dedi. Babasını görmedim. Çok kötü durumdaydı, aile perişandı. Saldırıyı gerçekleştiren çocuklarıyla hiç denk gelmedim ama ailesi emekçi insanlar. Yanlarında kalan kızlarının çocuğuna bakıyorlardı. Aile, polisler ilk geldiğinde saldırıyı yapan çocuklarının ölü ele geçirildiğini duymamıştı" ifadelerini kullandı.

SALDIRGANIN GEÇMİŞİ ARAŞTIRILIYOR

Mevlüt Mert Altıntaş'ın, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulunda bulunduğu 2012-2014'teki öğrencilik dönemi de İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince detaylı şekilde inceleniyor. Altıntaş'ın öğrencilik yıllarından itibaren tüm bağlantıları sorgulanıyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre saldırganın, Kuşadası ilçesinde FETÖ'nün kapatılan okulunda yöneticilik yapan ve darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan dayısı Hasan F'nin yönlendirmesiyle polis olduğu, FETÖ'nün firari iş adamı Şahin İlgi'den burs aldığı' iddiaları araştırılıyor.

Eşiyle saldırganın annesinin aynı tekstil fabrikasında çalıştığını belirten Yeni Cami Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük de aileyi uzun yıllardır tanıdıklarını söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren Mert'in çocukluğunu bildiklerini, 7-8 yıldır hiç görmediklerini ifade eden Yörük, "Annesi ile eşim zaman zaman konuşuyordu. Çocuğunun okulunda ilk 3'e girdiğini, o nedenle okulu bitirince Aydın ya da İzmir'e tayinini almak istediğini anlatırdı. Sadece annesi buraya gelmesini çok istemiş ancak o Ankara'da kalmış. Annesi yıllarca fabrikada çalıştı. Daha önceki bir evliliğinden bir kızı vardı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler