Bu şerbetin faydası saymakla bitmiyor! Neredeyse hayat iksiri gibi

Bu şerbetin faydası saymakla bitmiyor! Neredeyse hayat iksiri gibi
Sıcak yaz günlerinin serinleten yöresel içeceği olan Meyan Şerbeti, Ramazan’da vatandaşların vazgeçilmez olması bakımından dikkat çekti. Meyan Şerbetinin faydaları saymakla bitmedi.

Aroması ile alışkanlık yapan, sindirim sistemini koruduğu için sağlık dostu olarak bilinen Meyan Şerbeti satışa çıktığı bildirildi.

Yapımı 4-5 saat arasında süren şerbetin, yerel deyimi ile “Ballanması” ise 5 saatin sonunda oluşuyor. Kahramanmaraş halkının severek tükettiği Meyan Şerbetinin iftar sonrası kullanması hazımsızlığa, sahurda kullanılması ise tok tutmaya yarıyor.

“TAM KIVAMINDA OLMASI İÇİN 5 SAAT EN AZ DURMASI GEREKİYOR”

Meyan şerbetçisi Halil İbrahim Neşnat, “Meyanın faydası çok. Özellikle ramazan ayında taş düşürmeye, yorgunluğa ve halsizliğe çok faydası vardır. Her yıl olduğu gibi bu ramazan ayına geldik. Tamamen doğal, kendi özünden yaptığımız meyanları satışa sunduk. Taş düşürmeye, sindirim sistemini hızlandırmaya, yorgunluğa, halsizliğe iyi geliyor. Özellikle meyan şerbetini de poşetlere doldurduğumuz için hem daha rahat hem de çevre kirliliğini önlüyoruz. Şişe kullanmıyoruz. Meyan şerbetinin tam kıvamında olması için 5 saat en az durması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler