Meydanlarda gündemde olan mazot fiyatında çarpıcı satış

Evet, yanlış okumadınız. Türk çiftçisine, nakliyecisine ve vatandaşa bir litresi 5 lira 73 kuruştan satılan mazot, dünyanın en zengin iş adamının devasa yatına bir litresi 2 lira 95 kuruştan satıldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Ege Ports Limanı'na yanaşan Rusya'nın çelik ve metal kralı Viktor Rashnikov'a (69) ait, 144 metre uzunluğundaki 'Ocean Victory' isimli devasa süper yat, 23 tanker mazot aldı.

Bir tankerin 20 ton olduğu dikkate alınırsa bu devasa tankere 460 ton mazot satıldı.

Bir litresi 2 lira 95 kuruş olan 460 mazot yaklaşık 1 milyon 357 bin lira ödendi.

Eğer Rus milyarderin devasa yatının aldığı 460 ton mazot Türk milletine satıldığı bir litresi 5 lira 73 kuruştan satılsaydı ödenecek toplam miktar 2 milyon 636 bin lira olacaktı.

AKP döneminde çıkartılan bir mevzuat ile Türkiye'den ayrılan gemilere ÖTV ve KDV'siz mazot satışı yapılıyor.

Bu sistemde önemli bir hata var ki, "Ucuz mazotu al Türk karasularından ayrıl" mesajı var. Yani Türkiye'ye döviz bırakma, git başka ülkelerde tatil yap deniliyor.

Muharrem İnce traktör deposunu doldurdu

Traktörün deposunu dolduran İnce, 3,5 liralık mazot vaadine "Mazotu çiftçiye 2 lira 35 kuruştan veriyoruz, İnce'nin haberi yok" eleştirisinde bulunan Fakıbaba'ya şu cevabı vermişti:

"Ben dedim ki çiftçiye mazotu 3 TL'ye vereceğiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise 'Mazotu çiftçiye 2,5 liraya veriyoruz, İnce'nin haberi yok' dedi. Şimdi doldur bakalım kaça doluyor. Ya ben yalancı ya Tarım Bakanı Fakıbaba yalancı. Şimdi yalancı ortaya çıkacak."

Depoyu doldurup parayı ödemesinin ardından bölme işlemlerini yapan İnce, "Kaç paralık aldık 237 TL'lik. Litresi 5,72 TL'ye geliyor. Demek ki İnce değil, Fakıbaba yalan söylüyor" diye konuştu.

Rus iş adamına vergisiz mazot

Muğla'nın Bodrum ilçesi kıyılarında ailesiyle birlikte tatil yapan Rus iş adamı Viktor Rashnikov'a ait devasa süper yat 'Ocean Victory', yakıt almak için Kuşadası Ege Ports Limanı'na Pazartesi günü yanaştı. Rashnikov ve ailesi uçakla Bodrum'dan Rusya'ya dönerken, 300 milyon dolar değerindeki 8 katlı yat, 50 personeliyle yakıt ve yiyecek ikmali yapmak üzere Kuşadası'na demirlemişti.

Geceyi açıkta geçiren yat, pazartesi sabahı Ege Ports Limanı'na yanaştı. Akaryakıt deposu yaklaşık 518 ton yakıt alabilen yat için 23 tanker sıraya girdi. Yata hizmet veren acente yetkilileri, yakıt ve yiyecek ikmalinden sonra yatın personeli ile birlikte Yunanistan'ın Atina Limanı'na hareket edeceğini söyledi.

Rus milyardere vergisiz indirimli fiyattan satılan mazot bakalım Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine nasıl yansıyacak.

Yazarın Diğer Yazıları