Meyve-sebze için kuyruklar oluşmaya başladı

Meyve-sebze için kuyruklar oluşmaya başladı
Gıda fiyatlarındaki artış sonrası açılan gıda tanzim mağazalarında satışlar başladı. Ankara ve İstanbul’da başlayan satışlar ile birlikte satış noktalarındaki kuyruklar dikkat çekti. Vatandaşlar satış noktalarından en fazla 3 kilo satın alabilecek.

Artan gıda fiyatları sonrası açılan gıda tanzim mağazalarında satışlar başladı. Satışların başlaması ile oluşan kuyruklar dikkat çekti. Tanzim satış noktalarında ilk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber satışı gerçekleşecek. Vatandaşlar 3 kilo satın alabilecek.

ankarada-15-tanzim-satis-noktasinda-sebze-satisi_2687_dhaphoto2.jpg

İstanbul’da Aksaray Meydanı’nda kurulan mobil tanzim satış noktasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, enflasyonla topyekün mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle İstanbul’un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşlara sebze meyve satışı gerçekleştireceklerini kaydetti. Baraçlı, “Bizler bu uygulamamızı gerçekleştirirken tarladan toplanan ürünün fiyatının aynen İstanbul’daki vatandaşlarımıza yansıtılması için çaba sarf edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

51552653_290934421572389_502862965813280768_n.jpg

Baraçlı, “İstanbul’daki 50 tanzim satış noktasında vatandaşın sebze ve meyve fiyatları ile ilgili problemlerini ortadan kaldırmak için ilk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber olmak üzere çalışmalarımız başlayacak.” değerlendirmesini yaptı. Satış noktalarındaki tüm araçlarda BELTUR görevlileri olacağı öğrenilirken, Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca’da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçede satış olmayacağı belirtildi.

ankarada-15-tanzim-satis-noktasinda-sebze-satisi_2687_dhaphoto5.jpg

Belediye görevlileri tarafından kurulan tanzim satış noktasında hafta içi hergün sebze satışı yapılacak. ‘Halk sebze, üreticiden tüketiciye', ‘Enflasyonla topyekun mücadele' pankartları asılan çadırda patates, soğan, kabak, domates, salatalık, biber ve patlıcan, marketlerdekinden daha uygun fiyata tüketiciye satılacak. Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gelecek ürünler, kar amacı gütmeden halka verilecek.

ankarada-15-tanzim-satis-noktasinda-sebze-satisi_2687_dhaphoto4.jpg

Ankara’da ise Abdi İpekçi Parkı'nın yanında Sıhhiye, Kızılay Meydanı, Kurtuluş, Ulus metro çıkışı, Mamak İtfaiye Meydanı gibi alanlarda toplam 30 tanzim çadırı daha kurulacak. Başkent'te vatandaşlar, bu noktalardan daha uygun fiyata alışveriş yapabilecek.

basliksiz-1-1549799223.jpg

İlgili Haberler